Astra kullananlar zaten 1.3 cdti'yi hic düsünmez bile. Corsa'da belki olur ama 1350 kg'lik Astra'da o motoru ancak emekliler alir. 1.6'yi sürmesinini bilmeyenler hic bir zaman perfomansini almaz zaten.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Helal olsun Burak. Doğru söze ne denir? Aynı zamanda Selçuğada katılıyorum. Şimdi ben eski aracım olan 1.4 twinport Astra ile 210 kmh ibre gördüm desem bunada inanmayacaklar. Biz ibreden bahsediyoruz ibrenin yanılma payından (töleransından değil!!!!)dizel bravo 1.6 motorla 240 yapıyorsa (hafiften rampa aşağı) benzinli astra da 1.6 motorla 240 yapabilir aynı tip yolda. aston martin atıyorum 20 saniyede ulaşır o hıza da astra mesela 50 saniyede ulaşır. bu da güçten dolayı ( güç =enerji /zaman ) . motorun daha az güçlü olması o hıza ulaşamayacağı anlamına gelmez. devre kesici tabiki sınırlar ama arkadaş gördüm diyor. burda direkt yalancı konumuna düşürmeyi doğru bulmuyorum.
teorik olarak 1.6 astra sürücünün de kütlesini 75 kg, ve ara vites geçişlerindeki kayıpları dikkate almazsak 240 kmh'ye ulaşması için 35 saniye gerekiyor. bunun içinde kayıplar yok. 50 saniyeyi bulabilir. tabi bu hafiften 0,5 - 1 derece rampa aşağı yol için.
şöyle de kıyaslayabilirsiniz. aston martin de örneğin 1200 kg olsun astra da. aston martin 3 kat daha güçlü olsun. aston martin de 240ı bulabilir (tabi ki bulacaktır) astra da. ama işte o hıza ulaşma süreleri farklı olacaktır güçlerinden dolayı. yoksa kütlelerin o hıza ulaşmak için ihtiyaç duydukları kinetik enerji aynıdır.
Tabikide 8.000 çeviremez. En fazla çevireceği 6.800 rpmbende 1.6 astranın 8.000 devir ceviremeyeceğinden bahsediyorum!!!
selcuk sen haklısın
tamam abicim tamam dogrusun büyüksün haklısın...