1.6 Edition yakıt göstergesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan artstra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

artstra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,dün sedan 1.6 Edition aracımızı tealim aldık.Fakat 30 tl lik benzin koyunca gösterge hiç oynamadı.Sizce bir sorun var mıdır ?

Ynt: 1.6 Edition yakıt göstergesi

evet..sorun var demektir.
100 TL yakıt adığında bile nerdeyse yarı depo dolacak:)
azda olsa oynaması gerekli..

Araçlarımızın yakıt deposu (yedek tank hariç) 56 litre.
Servisten sıfır aldığınız araçta çok az yakıt vardır. 30 TL'ye yaklaşık 6 litre benzin almışsınızdır.

Bence oynamaması normal. Hemen korkmayın sorun var diye, 100tl ekleyin oynayacaktır.

İnsallah sorun yoktur biryerde 0 depoya 7 lt den az koyulunca algılamıyor diye okumuştum umarım öyledir.

chiv link' Alıntı:
Bence oynamaması normal. Hemen korkmayın sorun var diye, 100tl ekleyin oynayacaktır.

Bu araba çok yakıyor 4-5 litre ile elinden bile öptürmez Alışın diyorsun yani ömür kardeşim :D

adRe J link' Alıntı:
Bu araba çok yakıyor 4-5 litre ile elinden bile öptürmez Alışın diyorsun yani ömür kardeşim :D

045thumbsup 045thumbsup

Depo iyice boşken az yakıt dolumu ile göstergenin oynamaması normal.

Depo tamamen boşken ya da tamamen doluyken şamandırada sapma payı olur ve bu da göstergeye farkedilir derece yansır. Aracınızda yarım depo yakıt varken 30'lik yakıt almış olsaydınız ibre farkedilir derecede oynardı.

Ayrıca depoyu tamamen doldurduğunuzda ortalama 60-70 km yol gidip göstergenin hiç düşmemesinin sebebi de aynı durumdur.

Aslında benim bildiğim alt kısım yani deponun altı daha küçük ve şamandıra o yüzden yarım depo altı çok çabuk hareket ediyor. Yarım depo üstü ise daha az hareket ediyor aynı miktarlar. Benim araçta 20 liralık alınca ışık yanarken alıyım gayet belirgin bir şekilde hareket ediyor.

albertxx link' Alıntı:
Aslında benim bildiğim alt kısım yani deponun altı daha küçük ve şamandıra o yüzden yarım depo altı çok çabuk hareket ediyor. Yarım depo üstü ise daha az hareket ediyor aynı miktarlar. Benim araçta 20 liralık alınca ışık yanarken alıyım gayet belirgin bir şekilde hareket ediyor.

Gösterge kalibrasyonu yapılırken bu durum mutlaka hesaba katılmıştır. Bence buradaki durum şamandıranın fiziksel durumuyla alakalı. Depo çok boşken biraz yakıt alındığında önce şamandıranın altında kalan boşluk doluyor ve bu yüzden ibre az oynuyor olabilir.

Bencede normal, geçen hafta Işık yanar yanmaz yakıt almıştım, 52lt ve 247₺ tutmuştu. 30₺ yakıt deposu boş Astranın dişinin kovuğuna yetmez :)

Geri