1.6 SIDI MOTOR ( 170 ) NE ZAMAN GELECEK ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tugican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.6 SIDI MOTOR ( 170 ) NE ZAMAN GELECEK ???

Bende bekleyeceğim zaten :)))

O simdi asker link' Alıntı:
Motor teknolojisi için 1.6 SIDI beklerdim şahsen..
Yalnız şu da var ilk etapta o motorun sıkıntıları olur mu? sonucta yeni teknoloji  032questn

Aynen. Ne kadar test edildi, sonradan sıkıntı çıkarır mı bunlar önemli. O motor kendini kanıtlayana kadar ya mevcut 180 lik ya da 140 lık motor seçimi daha mantıklı gibi.

Opel in benzinli motorları çok başarılı ve sorunsuz diye biliyorum
Umarım yeni motorlarda böyle bir sorun çıkmaz. 1.4 T ile 1.6 T  arasında yakıt olarak fazla bir şey yok diye biliyorum.
Olmuşken 1.6 t olsun ama hali hazırdaki motorların yakıt konusunda bir şikayet olmasa yeniden böyle bir motor yapmazlardı diyede düşünüyorum. Sitede 1.6 t a.s ile 13 lt  - 14 lt  ortalaması olanları okudum .Belkide arkadaşlar çokmu agresif kullanıyorlar.
Normal kullanımda 9-10 lt normaldr Babama  0 km 1.3 90 hp aldım şehir içinde ne kadar sakin kullanırsam kullanayım 7-7.5 arası dolaşıyor.Ama  o kasa çok ağır gelir turboyu açana kadar araba eziyet çekiyor sonra uçuyor :))
Zaten gelmesi yazı geçerse  180 lik alacağım ama yakıt verileri gözümü korkuttu :)

Günümüzde turbo beslemeli motorlar çok düşük devirlerde tork üretmeye başlayıp güçlerine oranla ekonomik tüketm ve emisyon değerleri sunuyorlar.

Opel in şuan satışta olan 1.6 180Hp lik motoru çok eğlenceli ancak 8-9 yıldır kullanılan ve artık yenilenme zamanı gelen bir motordu, yerini alacak oln 170 ve 203 hp lik motorlar daha yüksek çekiş gücünü daha düşük devirlerden itbaren sunarak rekabetteki şanslarını arttıracaklar.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Günümüzde turbo beslemeli motorlar çok düşük devirlerde tork üretmeye başlayıp güçlerine oranla ekonomik tüketm ve emisyon değerleri sunuyorlar.

Opel in şuan satışta olan 1.6 180Hp lik motoru çok eğlenceli ancak 8-9 yıldır kullanılan ve artık yenilenme zamanı gelen bir motordu, yerini alacak oln 170 ve 203 hp lik motorlar daha yüksek çekiş gücünü daha düşük devirlerden itbaren sunarak rekabetteki şanslarını arttıracaklar.

- bu sidi dizel mi? Benzin li mi?
Ben dizel saniordum.. Bu yazilanlardan benzinli oldugunu dusundum

onderak link' Alıntı:

Benzinli. Yeni 1.6 136Hp lik dizelin adı sanırım Mde olacak ve çift turbolu 175Hp lik bir versiyonu daha olacak.

onderak link' Alıntı:

Önder 1.6 dizelde 170-200 hp yi nereden buldun :)

tugican link' Alıntı:
Opel in benzinli motorları çok başarılı ve sorunsuz diye biliyorum
Umarım yeni motorlarda böyle bir sorun çıkmaz. 1.4 T ile 1.6 T  arasında yakıt olarak fazla bir şey yok diye biliyorum.
Olmuşken 1.6 t olsun ama hali hazırdaki motorların yakıt konusunda bir şikayet olmasa yeniden böyle bir motor yapmazlardı diyede düşünüyorum. Sitede 1.6 t a.s ile 13 lt  - 14 lt  ortalaması olanları okudum .Belkide arkadaşlar çokmu agresif kullanıyorlar.
Normal kullanımda 9-10 lt normaldr Babama  0 km 1.3 90 hp aldım şehir içinde ne kadar sakin kullanırsam kullanayım 7-7.5 arası dolaşıyor.Ama  o kasa çok ağır gelir turboyu açana kadar araba eziyet çekiyor sonra uçuyor :))
Zaten gelmesi yazı geçerse  180 lik alacağım ama yakıt verileri gözümü korkuttu :)

Tam ş.içi kullanımda yani sürekli kısa mesafe dur kalk da 13 lt yi rahat yakar. Ama yol biraz açılır ve vites yükseltme imkanını bulursa kasmadan 11-12 arası gezinirsiniz yine ş.içi olarak.

ևok değil mi bu değerler mesela arkadaşımda 2013 316 i 1.6 (136) var 8-9 lt yakıyor
Bu yeni1.6 sıdı de bu rakamlara çıkarsa boşuna  yeni motorları beklemeye gerek yok

Kıyaslama yaparken iki aracı da aynı kişi aynı stilde aynı şartlarda kullanmalı ki doğru bir kıyaslama olsun. Artı 1.6t 180 beygir bastığınızda azgınlaşan bir motor. İlk kalkışta 316 ile aynı kalksa da sonradan olay farklılaşır. 180 lik motoru aslında sidi 200 lük model ile kıyaslamak gerek. Ama şu da var. Aslında bu rakamlara çıkaran A.S.  Manuel olsa 1 1,5 lt daha aşağı iner ki bu da aslında çok değil.

Geri