1.6 yı 2.0 yapmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar, çok konu başlığını çok garip yaptım farkındayım :D Stroker kit uygulaması konusunda tartışmak istemiştim sadece ancak stroker kit olayını herkesin bilmeyeceğini tahmin ederek böyle açtım velhasıl :)
Stroker denen olay BMW motorlarında oyuncak gibi yapılabilen kol piston vesaire motor iç aksamı dğeiştirilerek motor hacmi yükseltiliyor. 5.20i 2000cc araç sahipleri komple motor yaptıracaklarında araçlarını 5.28 gibi 2800cc seviyesine getirebiliyorlar.
Gel gelelim en can alıcı yere, yok şöyle yaparsak kaç beygir alırız, şunu takarsak şu beygir olurmu gibisinden kafasını yoran, mevcut aracını güçlendirme sevdasında insanlarız kabul edelim :D
1600cc olan bir opel motoru 2000cc seviyesine nasıl yaklaştırılır, sonuçlar ne olur, ne tür işlemler gerekir, oluru olmazı sebepleriyle tartışalım :)

Boluda bır tofasın pıstonlarını buyulterek 1.6 dan 2.0 yapmıslardı ama neye baglı olarak 2.0 dıyorlar bılmıyorum ama 1.6dan farkı oldugu bellı oluyor 25 30 hp Artıs gösterıyor dıye duydum işlemleri tam olarak bılmıyorum..

yakıt konusunda artış filan oluyormu acaba bu gibi işlemlerde? olmuyorsa 1.4 aracımı 2000 e çevirirsem tadından yenmez.
latife bir yana ,konuyu profilimdeki cevap yazdığım konular arasına girmesi için ,taktipte olmak için yazıyorum. yapılacak yorumları merakla bekliyorum.

Tabıkı artıs gösterıyor motor hacmı buyuyor yakıt artısı da buyuyor. bu ıslemler genelde tofas tarzı araclara yapılıyor.

Evet hocam, yakıt hava karışımı değiştiriliyor, haliyle 1.4 motoru ne kadar büyütürseniz ortalama hacme göre yakması muhtemeldir. Forum ustalarını buraya bekliyoruz Selim(Semia) abi konuyu görürse bilgi verecektir

2.5 den 3.2 ye aynı şekilde olur. Asıl espri ve para özel yazılım

Sent from my iPhone using Tapatalk

emre abi 2.5 den 3.2 ye nasıl çeviririz :):)

Aracın gücünü artırmak adına ve beygir olayını yükselmesini sağlamak adına örnek benim aracım tek nokta bir araç 75 beygir bunun silindir kapağı değişmesi durumunda yanılmıyor isen 100 beygire çıkarma şansım var...

Ama 1600 cc bir motorda piston ve yataklar oynanarak aracın 2000 cc olması durumunda yakıt sisteminde değişim olması gerekir diye düşünüyorum neticede yakıt sistemi 1600 cc göre yapılmış 1600 cc için olan yakıt sisteminde gerekli değişimler yapılmaması durumunda 2000 cc motor aç kalacaktır.

gömlek genişletmek masrafına değmez bence birde motorun ömrü şüpheli olur...Turbola daha iyi...

komple 2.0 motor alıp koy bence olur 2.0 :D

Geri