1.6T AS fren balatası değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ulas79

Kayıtlı Kullanıcı
09-Aydın
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım As şanzıman olması ve 32840  km ye gelmesi dolayısıyla balataları değiştirmem gerekti Aydın surtaşta değişim yapıldı sadece ön balatalar değişti ve 200 tl tuttu aşağıda eski ve yeni balataların durumu mevcut.

eski balatalar
0cqp.jpg

yeni balatalar

[img=800x531]http://imageshack.us/a/img24/17/m7fk.jpg[/img]

birde gitmişken yeni insigniayı bende test edeyim dedim,ilk olarak engelli olduğumdan aracı satış danışmanına kullandırdım sağolsun benim isteğim doğrultusunda kullandı,araç eski 180 liğe göre hızlanma olarak daha sıtabil hızlanıyor yani kendi aracıma göre dip gaz yapıldığında kafayı oraya buraya atıp delirmiyor daha doygun daha kontrollü hızlanıyor ,vites geçişleri (otomatikti araç) benim as ye göre daha hızlı ve pürüzsüz ama hızlanma olarak 180 lik (kendi aracım) 170 lik  AS insigniayı üzer, amortisörler eski insigniaya göre daha konforlu ve iç mekan kalitesi arttırılmış araç cosmo donanılmlı idi ve eski insigniada içerdeki trim parçalarına bastırınca çıkan çıtırtı bu araçta yoktu ,yol tutuştan taviz verilmemiş ,intelilink olayına gelince mükemmel bir multimedya ve gösterge paneli mercedes seviyesinde olmuş fiyat olarak düz extrası olmayan cosmo 170lik AS için 77 bin tl fiyat aldım.

Ynt: 1.6T AS fren balatası değişimi

ULAŞ yeni insignis 170 beygirin hakkini vermiyor.
Oyle ahim sahim bi gidisi yok bence.

B֜LENT link' Alıntı:
ULAş yeni insignis 170 beygirin hakkini vermiyor.
Oyle ahim sahim bi gidisi yok bence.
Evet Bülent  ,sanki beygirleri ehlileştirilmiş gibi benim 180 liğin o hırçın şahlanışı yok araçta.

Ulaş balataların hepsinimi değişti

DERSİMLİ link' Alıntı:
Ulaş balataların hepsinimi değişti
yok sadece önler arkalar daha 20- 30 bin gider dediler.

Yokuş aşağı inerken önlere daha çok yük bindiği için mi arkalara oranla erken bitiyor? Yoksa gücün ön tekerlerde olması ile mi alakalı?

sohayli link' Alıntı:
Yokuş aşağı inerken önlere daha çok yük bindiği için mi arkalara oranla erken bitiyor? Yoksa gücün ön tekerlerde olması ile mi alakalı?
durmak istendiğinde hareket kanunu gereği araç harekete devam etmek isteyecektir buda aracın öne yük bindirmesi ile sonuçlanır bu yüzden disk frenli araçlara dikkat ederseniz ön diskler daha büyük olu öndeki fren kaliperleri ve piston sayısı daha fazladır ki araç dura bilsin ,bu yüzden ön balatalar daha çabuk biter.

Benim 2 seneden sonra ancak 14.000'e gelebilen balatalarım bu gidişle 3-4 sene daha gidecek gibi. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Benim 2 seneden sonra ancak 14.000'e gelebilen balatalarım bu gidişle 3-4 sene daha gidecek gibi. ((:
valla Doğan senin kütle endeksin X araç ivmelenmesi / AS nin tüketimi = senin balataların 20000 de bitmesi demek :D

ulas79 link' Alıntı:
valla Doğan senin kütle endeksin X araç ivmelenmesi / AS nin tüketimi = senin balataların 20000 de bitmesi demek :D

O bile 2 sene alır herhalde. ((:

Geri