1 Aylık Opel Astra Sedan H aracımda ilk marşta düzensiz rolanti ve stop etme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cybercat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cybercat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar.Yaklaşık 1 ay önce opel astra sedan 1.6 enjoy plus aldım.Şu an araç 800 km'de.Araçtan çok memnunum.Çok fazla bindiğim söylenemez.3 günde bir ancak çalıştırıyorum.Yakıt tüketimi yaklaşık olarak 7.7/100 km.Araç bu km'yi yaklaşık 500 ü uzun yol kalanını şehiriçinde yaptı.Ancak şöyle bir problem var.Araç bazen ilk çalıştırmada sorunsuz çalışıyor fakat dezensiz rolanti oluyor.Toparlasın diye bekliyorum fakat düzelmeden gaza basarsam motor stop edior.Sebebi ne olabilir.ortalama 7-8 çalışırmada bir yapıyor.Servis kısa mesafede motor tam ısınmadan biniyorsanız motor kurum bağlar atamaz ondan yapar dedi.Çözüm olarak yüksek devirde 5 e atmadan 40 km uzun yol yapın motor kurumu atsın dedi.Siz ne dersiniz.Önerisi olan var mı arkadaşlar.Şimdiden teşekür ederim.

Daha 800 kilometrede olan hele ki benzinli bir aracın kurum bağlaması imkansız. Bunu diyen "yetkili" servisin "yetki"sini sorgulamak gerek. Aracını başka bir servise götürmeni öneririm, nihayetinde garanti kapsamında bir araç, sorunu neyse gidermek zorundalar. Öte yandan, rölanti bozukluğu bende "kötü yakıt" şüphesi uyandırır, kötü yakıt illa şehirlerarası isimsiz bir istasyonda satılır diye bir kaide yok, şehir merkezinde her zaman yakıt aldığın bir istasyonda da olabilir. Benim başıma gelmişti, araç gitmiyordu resmen, istasyonu değiştirdim, ikinci depoyu bitirdikten sonra anca kendine geldi araç.

Selim Abi, arkadaş kendini tanıtmamış, sana havale ediyorum :)

Daha 800 kilometrede olan hele ki benzinli bir aracın kurum bağlaması imkansız. Bunu diyen "yetkili" servisin "yetki"sini sorgulamak gerek. Aracını başka bir servise götürmeni öneririm, nihayetinde garanti kapsamında bir araç, sorunu neyse gidermek zorundalar. Öte yandan, rölanti bozukluğu bende "kötü yakıt" şüphesi uyandırır, kötü yakıt illa şehirlerarası isimsiz bir istasyonda satılır diye bir kaide yok, şehir merkezinde her zaman yakıt aldığın bir istasyonda da olabilir. Benim başıma gelmişti, araç gitmiyordu resmen, istasyonu değiştirdim, ikinci depoyu bitirdikten sonra anca kendine geldi araç.

Selim Abi, arkadaş kendini tanıtmamış, sana havale ediyorum :)
Yorumunuz için teşekkürler.Kendimi tanıtmak gibi bir geleneğin olduğunu bilmiyordum ki bunu seve seve yapabilirim.Evet yetkili servis bunu söyyledi.Benzini petrol ofisinden aldım ama dediğiniz gibi yakıtın kalitesinden benimde şüphelerim var.Sorun çalışmaması değil çalıştığında gaz yememesi.Her zaman değil nadiren.Bu depoyu bitirip yenisini shellden alacağım.Gene yaparsa artık servise gideceğim.Motor arıza lambası olması gerektiği gibi kontak açıldıktan sonra sönüyor.Sanırım fazla pinpirikliyim :)

çok hafif rolantide sallama olması normal. ama stop etmesi bence yakıt sorunu...

yetki konusunda çetin beye kesinlikle katılıyorum. Evet yakıttan yapabilir markadan ziyade güvenilir tanıdık bir istasyon daha sağlıklı olacaktır

Yakıtı değiştirin, sorun düzelmezse servise bırakın. Kurum geyiğine de inanmayın.

Yakıtı değiştirin, sorun düzelmezse servise bırakın. Kurum geyiğine de inanmayın.
Aynen Emre kardeşimin dediği gibi yakıtı bitirin sonra değişin olmadı servise bırakın baksınlar....1 aylık araçta kurum diyen tövbe:( ağzımı açtıracak...

Peki arkadaşlar aracı bu kilometrelerde yani motor yeniyken nasıl kullanmak gerekir.Detaylıca bilgi verebilir misiniz?Şunu yap şunu yapma neler diyebilirsiniz ???

Kullanıcı olarak yapabileceğiniz şey kaliteli yakıt almak sorun olduğunda bıkmadan servise gidip çözüm istemek. Gerekirse yalan soleyin kısa mesafe kullanmıyorum diye

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri