1 Aylık Opel Astra Sedan H aracımda ilk marşta düzensiz rolanti ve stop etme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cybercat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kullanıcı olarak yapabileceğiniz şey kaliteli yakıt almak sorun olduğunda bıkmadan servise gidip çözüm istemek. Gerekirse yalan soleyin kısa mesafe kullanmıyorum diye

Sent from my iPhone using Tapatalk
Emre Bey yalan söyleyecek bişey yok ki zaten araç 800 km de ve 550 kmsi uzun yolda yapıldı.Yüzde doksan yakıttan.Bilmediğim bir yerden almıştım.Sanırım sorun bu yakıt.

bugün bu yakıt meselesi ile ilgili şöyle bir şey duydum,
bir hocamız sıfır linea aldı, fiat bayisi demiş ki bizim opetle anlaşmamız var, sana bi kart vericez hep o kartla opetten al başka yerden alırsan garantiyi kabul etmeyiz bozulur garantin falan gibi bir şey demişler yuh dedim ne alaka... iyice sapıttı bu yetkili servisler...

bugün bu yakıt meselesi ile ilgili şöyle bir şey duydum,
bir hocamız sıfır linea aldı, fiat bayisi demiş ki bizim opetle anlaşmamız var, sana bi kart vericez hep o kartla opetten al başka yerden alırsan garantiyi kabul etmeyiz bozulur garantin falan gibi bir şey demişler yuh dedim ne alaka... iyice sapıttı bu yetkili servisler...

yıllardır fordtada var o:D

fordda yakıttan kaynaklı bir arızanız olursa opetten alıyorsanız tüm masrafı karşılıyorlarmış diye biliyorum bende.
arkadasın sorununa gelince yakıt kalitesi ve birde aracı sık kullanmayıp sık benzin almayıp benzinin depoda eskimesinden kaynaklı olabilir.

1000 km olmamış araçta kurum mu olur Allah aşkına. Aldığınız benzinin kalitesiz olmasındandır büyük ihtimalle, onun dışında kurum filan hikaye okumuş servis.

1000 km olmamış araçta kurum mu olur Allah aşkına. Aldığınız benzinin kalitesiz olmasındandır büyük ihtimalle, onun dışında kurum filan hikaye okumuş servis.
Yaşadığım yer küçük bir ilçe.Benzini petrol ofisinden almışrım ama burdaki araçların yüzde 90' lpgli olduğu için sanırım benzin beklemiş olabilir.Forumda yazılanlardan sorunun yüksek ihtimalle benzinde olduğu kanısına vardım.Artık depoyu sonuna kadar bitirene kadar benzin almayayım daha sonra il merkezinde bildik bir yerden alayım diyorum.Sorun çözülür umarım.

Arkadaşlar benim de sorunum aynı, 1.6 twinport astra .zavoli marka lpg li...araç hızlı giderken birden durman gerektiğinde debriyaja ve frene bastığımda araç stop ediyor...ve özellikle sabahları 3-4 dakika motor ısınmadan hareket ettiğimde yine debriyaj ve frene bastığımda araç stop ediyor..bu arada 3-4 dakika içinde araç ısınırken de devir 9bine düşene kadar da bu ibre aşağı yukarı biraz hareket halinde ve araca gaz verdiğim zaman olduğu yerde biraz fazla gaz verince yine stop ediyor ...bunun sebebinin en son motorun silindir kapağından kaynaklandığını söylediler...bir başka usta da %100 aracın beyninden dedi..ancak silindir kapağı diyen usta aracın beyniyle ilgili tek kelime etmedi...bu arada yetkili servis motoru açmamız lazım dedi....sonuç hala stop ediyor araba ısınanaa kadar....

Stop etme, benzinde mi, lpg de mi oluyor? Yoksa ikisinden de mi? En önemli nokta bu.

ikisinde de oluyor ayrıca geçen hafta enjektörleri ve bobin değiştirildi..rampalarda ve bazen düz yolda bile gaz yememe problemi vardı..şu an gaz yeme problemi ortadan kalktı gibi yani çekişi daha arttı ...lpg de de benzin de de stop ediyor soğukken...en son özel bir servisin bana dediği motor silindir kapağını sökmek gerek...

bu arada araçta titreme falan bir şey yoktu...enjektörlerin değişmesinden beri titreme yapıyor araç sürekli

Geri