1 Depo Ile 900 Km. Nasil Gidilir???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsAlp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsAlp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar herkese merhaba,
Ben temmuz başında corsa 1.3 dizel ess. aldım. İlk arabam ve araba kullanmayı bu arabada öğreniyorum. Kiminle konuşursam 1 depo ile 800-900 km gidersin diyorlar. Işık yandığında depoyu dolduruyorum yaklaşık 38 lt. alıyor 90 ytl tutuyor ve beni şehir içinde 600 km götürüyor. 4. seferdir deniyorum sonuç hep aynı 580-600 km de ışık yanıyor.
Peki bu arabalarla 800-900 hatta 1000 kmler nasıl gidiliyor?
Teşekkürler.

kullanmana bağlı olabilir yeni yeni corsa sahibiyim 1.3cdti 75 hp şehir içinde bende 750-800 arası. şehir dışında klimasız hiç ölçemedim bide karışık olarak 350km şehir dışı gerisi şehir içi olmak üzere klima açık 850km gittim.

sehirici 800 zor...

uzun yolda farki görürsün...

birde sehirici kisa mesafeler gidiyorsan daha farkli. motor tam isinmadigi icin daha cok yakar...

fakat 38litre ile sehir ici 600kmde cok güzel bence, 100kmde 6,5litre ediyor. sanirim depoyu dibine kadar kullanirsan 700ü rahat görür ama senin yaptigin daha mantikli,dibini kullanma deponun

Benim Astrada şehir içinde klima açık 700-750 arası gidiyor şehirdışında 900-1000 km arası çok rahat gidiyor 1 depo ile tabiki 100-110 km süratte
Depo 110 Ytl'ye doluyor.

geçen gün yıkamada dizel hyundaı getz'i olan birisi 1700km gittiğini iddia ediyordu. Kendi kendime yuh artık dedim, o kadar da değil.

Yakıt tüketimini etkileyen o kadar çok parametre varki, her zaman aynı ortalamyı tutturmak çok zor.

geçen gün yıkamada dizel hyundaı getz'i olan birisi 1700km gittiğini iddia ediyordu. Kendi kendime yuh artık dedim, o kadar da değil.

Yakıt tüketimini etkileyen o kadar çok parametre varki, her zaman aynı ortalamyı tutturmak çok zor.

Başka bir kamyonun kasasında gitmişse??;)

uçmuş o getz'li amcam. 1400 yapanını duydumda 1700 yapanı yok canım. Olamaz yani. 45lt depo olsa 100km'de 2.6l mazot tüketmiş olur. Buda imkansız gibi geliyor bana.

gerçekten de yuh yani eskiden avcılar atardı şimdi değişti. koklamıyor herhalde. hani bilinmeyen bir araç olsa insan acaba mı der! ama kardeşim piyasada binlerce hyundaı getz var öyle kokluyor diyeni duymadım. öyle çok ta farklı bir araç değil.

bence bu arkadaş ya hep yokuş aşağı gitmiştir. yada bir kamyonun kasasında gitmiştir.. :good:

700 km normal gecenler mucize

Geri