1000-1500 devir arası motordan gelen vınlama sesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crsnjy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşım anlattığın sesin aynısı 2012 model 1.2 düz vites corsamda da var. Bence bu normal. Muhtemelen sen daha önce bu çok dikkat edilince duyulabilecek vınlamayı duymuyordun. Sonra fark edince yeni bir ses zannettin.
 
Arkadaşım anlattığın sesin aynısı 2012 model 1.2 düz vites corsamda da var. Bence bu normal. Muhtemelen sen daha önce bu çok dikkat edilince duyulabilecek vınlamayı duymuyordun. Sonra fark edince yeni bir ses zannettin.

Mesajı yazdıktan sonra özellikle dikkat ettim bahsettiğiniz ıslık sesi kesinlikle benimkinde de var yine aynı anlattığınız gibi motor soğukken gelmeyen vınlama vonlama tarzı ses birkaç km. yaptıktan sonra özellikle düşük devirlerde, park ederken, vites boşta gaza bastğınızda duyuluyor. Bir arkadaş da bende de var demiş demek ki normal. Keyifli sürüşler.

Bende de takıntı olarak sağ ayağınızı konsola dayadığınızda fan düğmelerinin bulunduğu kısımdan kaynaklı çıtır çutur sesleri sıcaklardan dolayı mı bilmiyorum o ses de benim sinirimi bozuyor.
 
Yardımm..

:confused:
Aracım 2012 model opel corsa enjoy 1.4 benzinli, düz vites, TURBO YOK. 6 ay önce sıfır aldım. ancak 4000 km yapmışken V kayışı bölgesinden ıslık sesi gelmeye başladı şimdi de 7000 km civarı 1000-1500 devir arası araç içinde vıın vıın vıın biçiminde ses duymaya başladım. araçtan inince dışarda bu sesi duyamıyorum ancak araç içinden bu ses rahatça duyulabiliyor. araç soğukken bu ses yok ya da duyulamayacak seviyede ancak araç 1-2 km yol yapıp ısınınca ses yavaştan 1000-1500 devir civarı gelmeye başlıyor. bu sesi araç hareketsizken, durağan haldeyken daha rahat duyabiliyorum. araç hareketsiz ve vites boştayken debriyaja bassam da basmasam da bu ses yani vınlama sesi duyuluyor.
Şuan aracım 7400 km'de. garantimin bitmesine de 1 buçuk yıl var. en yakın servis 150 km ötede ve de işim gereği fırsat bulup bir türlü baktıramıyorum.

TECRÜBELİ ARKADAŞLAR ACABA BU VINLAMA SESİNİN KAYNAĞI NERESİ. ARACIN HENÜZ YENİ OLMASINA RAĞMEN BU SESİ ÇIKARMASI BENİ ÜZMEYE BAŞLADI. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
aynı sorun benım aracımdada var acaba sız bır cozum buldunuzmu lutfen yardımcı olun :((
 
V kayısını ve bılyasını artı devırdaim pompasını degıstırdık yıne aynı sen 1500 devır cıvarında halen devam edıyo bakalım napcaz..
 
Arkadaşlar merhaba yıl oldu 2019 foruma yeni katıldım 1.4 twinport benim aracımdada gazpedalını 1500 2000 devir arasında tuttuğumda vın vın vın yada vuv vuv vuv diyases geliyor devirdaim pompasını değiştirdik işe yaramadı buradaki arkadaşlarda aynı sorun var gibi bu sorunu halledebilen oldumu yaklaşık 3 yldan beri böyle kullanıyorum ama uyuz bir ses cevaplarsanız sevinirim
 
Geri
Üst