10w-40 dizel için ayrı benzinli için ayrı ?

mendel50

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar dizel aracım için GM 10w-40 yağ aldım ancak dizel için olanından almak lazım dediler bu yağ dizel için ayrı benzin için ayrımı olur ? Yağlarda var benzin dizel diye , nedir bu işin aslı ?

dizel için 10w40 kalın gelir aracınız neydi sizin, dizel motor daha yüksek basınçta çalıştığı için benzinli yağı koyarsan kısa sürede bozulur diye biliyorum

pazarlama aldatmacası. viskozite ve ısıl değerleri tutuyor. sertifika değerleri zaten araçlarımızın talep ettiğinin genelde çok çok üzerinde.. yani aldanıp dizel diye çok para vermeyin.

ben mobil super 3000 5w40 kullanıyorum hem dizel hemde benzinliler için kullanılıyor tam sentetik sanada tavsiye ederim turbo dizel için 10w40 çok ilkel kalır

tam sentetik kışın 5 30 yazın 10 40 tabii ki mobil 1

mahmut abi benim arabaya her bakımda gm 10-40 koyuyolar, tam sentetik mi diye sorduğumda sentetik dedi servisteki eleman bi sakıncası olurmu kış aylarında sence?
10 40 yağların genel olarak söylüyorum tam sentetik olmadıklarını biliyorum,yarı sentetiktir 10W40..tam sentetikler 0-40,5-30 vb.

Dizeller de 5w30 (15bin) benzinliler de 10w40 (5-7bin arası) tercihdir hep, fiyat ve bakım aralığı olarak.

5w30 tam sentetik, 10w40 yarı sentetiktir.

Son düzenleme:
Geri