10w-40 dizel için ayrı benzinli için ayrı ?

mobil 1 5w30 koydum sanırım corsa c ye ben ama biraz ince geldi sanki

ince gelirse yağ yakıyor araç normali neyse onu koymak lazım ben 10w-40 koyucam o kesin ama benzin dizel diye ayrımı varmı bu numaranını onu merak ediyorum pazarlama taktiği gibi geliyor gerçi

Arkadaşlar dizel aracım için GM 10w-40 yağ aldım ancak dizel için olanından almak lazım dediler bu yağ dizel için ayrı benzin için ayrımı olur ? Yağlarda var benzin dizel diye , nedir bu işin aslı ?
Tufan beyin sorusuna kimse net bir cevap vermemiş, benim sorumda aynı, şimdi bir sitede gordum gm 10-40 motor yağını, tanitiminda benzinli yaziyor ayrica fiyatida digerlerine gore cok uygun, ama ambalajinda benzinli yada dizel yazmiyor, bende 87 model dizel opelime
Bu yağı almayı düşünüyorum ama kutusunda dizel yada benzin yazmadigi için tereddüt ediyorum almakta, bu konuda bilgisi olan biri yardimci olursa sevinirim.

Tufan beyin sorusuna kimse net bir cevap vermemiş, benim sorumda aynı, şimdi bir sitede gordum gm 10-40 motor yağını, tanitiminda benzinli yaziyor ayrica fiyatida digerlerine gore cok uygun, ama ambalajinda benzinli yada dizel yazmiyor, bende 87 model dizel opelime
Bu yağı almayı düşünüyorum ama kutusunda dizel yada benzin yazmadigi için tereddüt ediyorum almakta, bu konuda bilgisi olan biri yardimci olursa sevinirim.

Arkadaşım, önereceğim castrol magnatec 10w-40-10w-40 A3/b4 uygun olur, benzinli veya dizel fark yok vede önerilen yağlar..

Kalın tam sentetik olarak 5w-40 vardır bi de mobilin 10w-60'ı vardır. Benzinli dizel fark etmez

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Gelelim 10w-40 hikayesine ... eğer aracınızı sıfır aldıysanız veya 2. el ama servis kitapçığı var ise kimseye sormanıza gerek yok aslında. Kitapçıkta bu aracı bizzat üreten tarafından hangi motorlar için hangi standartlarda hangi viskozite aralığında yağ kullanılması gerektiği açıkça belirtilmekte. Acaba neden yetkili servisler, araç üreticisi 0w-40, 5w-30, 5w-40 veya 10w-40 vs.... yağları kullanabilirsiniz diye yazdığı halde özellikle 10w-40'ı bu fabrika yağı diye kakalıyorlar hiç onu düşündünüz mü? Tabiki bakım maliyetini düşürdüğü için. Üretici 10w-40 koyabilirsin demiş neden gidipte daha pahalı ve nitelikli bir yağ olan 0w-40 yapı koysun ki. Türkiye'de malesef anlayış bu arkadaşlar. Bosh'un dediği gibi müşteri ve itibar kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim anlayışı ne yazık ki bu ülkede hiç bir kişi veya kurumda yok. Ben 2 yıldır yetkili servise sırf 10w-40 yağ koyarız onun dışında yağ kullanmıyoruz ilkesinde ısrar ettiği için gitmiyorum. Ha bazıları da özellikle ekonomik olsun der ama yine aynı maliyete çıkar bakımdan o da ayrı konu.

Geri