111. yıl kapı gıcırtısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aes

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar hepinize merhabalar. 111. yıl astra 1.6 easytronic. Aracımdan memnunum. Yalnız sağ ön kapıdan özellikle bozuk satıhta veya kasisten geçerken gıcırtı sesi geliyor. Servise götürdüm yağlama yaptıklarını bildirdiler. Bu arada yetkili servisteki mekanik arkadaş bana bu tür problemlerin çok önemli olmadığını sonuçta japonlar kadar her sistemi milimetrik yapmadıklarını önemli olanın sürüş güvenliği olduğunu falan söyledi. KApı gergi demirini kendim gres ile tekrar yağlayacağım devam ederse cam kontolleri yaptıracağım bunun haricinde tecrübesi olan varsa yazarsa seviniirim.

böle gıcırtı değilde vuruntu gibi bi ses benimkinde de var. kasise girince yada bozuk yolda böle tokurdama tarzi bir ses. usta kapı fitillerine bir siprey sıktı ama ses kesilmedi daha. kasisten geçerken kapıyı açınca o ses kesiliyor. sağ önde. hatta emniyet kemerinin ordandır diye söktüm baktım yok ordan da değil.

Servisteki işten anlamayan adamların sözüne güvenip de işlem yapmayın.
Benim aracımda da aldıktan hemen sonra sürücü koltuğu ileri geri sallanmaya başladı.2 defa servise götürdüm.bana verdikleri cevap, koltukta yükseklik ayarı olduğu için zamanla boşluk oluştuğu ve bunun diğer araçlarda da olduğuydu.
Geçen hafta sonu aracımı iç dış detay temizlik için bir arkadaşıma bıraktım.Onun tespiti: hem ön hem de arka koltuk civatalarının gevşek olduğuydu.Sıktı topladı ve şu an hiçbir ses veya sallantı yok.

Kapılarda veya harhangi bir yerde sorun varsa götürün ayarlarını yapsınlar.O servis halledemiyorsa başka bir yetkili servisi deneyin.

Opel servislerinden memnun olan bir kişi var mı gerçekten merak ediyorum

Opel servislerinden memnun olan bir kişi var mı gerçekten merak ediyorum

bilmiyorum hep bana mı denk gelir böle işler. hele de Denizlide opellerden anlayan usta bulmak ne kadar zor. bir opel servisi ki daha opel radyatör fanının kaç kademe olduğunu bilmiyor:confused: adam 3 kademe diyor. herhangi bir elektrikçiye gidiyorum, elektrikçi iki kademe diyor ve servisin! çözemediğini elektrikçi çözüyor...

sonuçta bu forumlar sayesinde herkes kendi aracının ustası oluyor..bunu bilirim..bende de şöför kapısındaki cam tam yukarı kalkıkken çıtırtı yapıyor..genellikle bozuk yollarda...onun için yukarıdayken camı milim aşağı indiriyorum..servise götürmedim daha..şimdi dağıtacaklar canımı sıkacaklar..

tamamen katılıyorum arkadaşşım. şubatta aldık arabayı. ilk opel aracımız. bu forum sayesinde çokşey öğrendim. iç aydınlatmanın nerden açıldığından :D bazen kumanda ile araç arasındaki senkrizasyonun bozulmasından kaynaklanan cam kapanmaması sorununun nasıl çözeceğime kadar bir çok şey.

sonuçta bu forumlar sayesinde herkes kendi aracının ustası oluyor..bunu bilirim..bende de şöför kapısındaki cam tam yukarı kalkıkken çıtırtı yapıyor..genellikle bozuk yollarda...onun için yukarıdayken camı milim aşağı indiriyorum..servise götürmedim daha..şimdi dağıtacaklar canımı sıkacaklar..
benimde böyle bir sorunum var kelimelere dökemedim siz yapmışsınız

hadi bakalım; ben de bir örnek vereyim. yaklaşık 15 gündür birinci viteste kalkarken, ön cam şöför tarafından zırıltılı bir ses geliyor, aracım 9500 km de 7 aylık 111.yıl corsa.....

bir de benim gözlemlediğim kadarıyla astra da şöför ve yolcu ayaklarının üstündeki plastik aksama parmaklarınızın ucuyla vurduğunuzda bazı çıtırtılar geldiğini duyabilirsiniz..özellikle diri asfaltta buralardan ses yapabiliyor...ben yapışkanlı süngerle buradan gelen sesleri kesmeyi düşünüyorum..