111. yıl kapı gıcırtısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ıslık caıyor

hadi bakalım; ben de bir örnek vereyim. yaklaşık 15 gündür birinci viteste kalkarken, ön cam şöför tarafından zırıltılı bir ses geliyor, aracım 9500 km de 7 aylık 111.yıl corsa.....

merhabalar aynı sorunu yasıyanlardanım 2 ay oldu arabamı alallı corsa1,3 tdi
aynı ses ozellıkle gece lerı cok net duyuluyor
servıse gıttımm abartısız 5 defa ama bısey bulamadılar bu versıyonlar boyle dedıler. bızım yapacak bıseyımız yok dedıler. gonderdıler. bu arabanın bu kadar rahatsız edıcı bır sesı oldugunu bılseydım ınannın almazdım resmen ıslık calıyor. almanyayay maıl dahı attım cevap gelmedi. 2008 corsam vardı hıc boyle bır ses ne duydum nede baska bısı..
bıraz arastrdım aynı sorunları yasayan yurt dısındada bırcok ınsan var.
hatta bır lınk vereyım sızlere buradan bakın. kımısı cozmuş olayı fakat garantıden degıl. kendılerı bellı bır masraf karsılıgı yaptrmışlar. bu opel için buyuk bır ayıp.. bırdaha asla opele yaklaşmam...
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/showthread.php?163083-corsa-whistle

sonuçta bu forumlar sayesinde herkes kendi aracının ustası oluyor..bunu bilirim..bende de şöför kapısındaki cam tam yukarı kalkıkken çıtırtı yapıyor..genellikle bozuk yollarda...onun için yukarıdayken camı milim aşağı indiriyorum..servise götürmedim daha..şimdi dağıtacaklar canımı sıkacaklar..

benimde böyle bir sorunum var kelimelere dökemedim siz yapmışsınız

aynı sorun benim vectrada var.önceleri yoktu. ama tahminimce cam açıkken bozuk yolda gitmenin ve arabama binen yolcuların kapıyı hızlı bi şekilde kapatmalarının sonucu bu sorun oluştu.adama kapıyı kapatmadan önce abi yavaş kapatda diyemiyosun.bende camı biraz aşagı indiriyorum veya elimde kapı döşemesine bastırdıgımda ses kesiliyor.cam krikosunda boşluk gevşeklik var galiba.

aractaki bu tarz sesler için servis değil de direk o işi yapana gitmelisiniz konuyu açan arkadaşımızın işini ancak oto kilitciler kapı kilitlerine ayar yaparlar ve sorun çözülür diğer cam krikosu mağdurları ben de onlara dahilim, bu işi yapanlara gitmeli yine bazı oto cam ve kilit işi yapanlar bu işi de yapıyor ama iş alanı sırf cam krikosu yenilemesi ya da tamiratı olanlar var en iyi çözüm onlarda, servisteki elemanların durumu ortada zaten ve servisler bu tarz detaylara bakacak personel ve araç gereç de bulundurmaz bir motor ustası,bir kaporta ustası gerisi hep kalfa, çırak, misal ben hiçbir serviste rot balans ayarı da bünyesinde olan bir yer görmedim varsa da haberim yok o yüzden aracı yeni aldık diye her ses gelen yeri servisin onarabileceği düşüncesine kapılırsak sonradan başımız çok daha fazla ağrır, işi ehline yaptırmalı ve şu yetkili servis karmaşasından (garanti dışı kalır endişesinden ) bir an önce kurtulabilmeyi umud etmeliyiz bir ara konuşuluyordu yürülüğe girecekti sonra ne oldu anlamadım ses seda yok ...

bendede gıcırtı olayı çıkmıştı kapıdan bu kilitin oradaki gri metal olan yeri elektrik bandı ile biraz döndürdüm ve şuan çok iyi

evet cam krikonuzda problem var gibi, vidasinda gevseme oluyor bazen, dosemeciye gidin kapi kaplamisini sokun vidaya loctite 242 sürün ve sıktırın unutun sesi ama araciniz yeni ise o beni asar :D

tabii ses baska kaynakalrdan da gelebilir ama genelde astra h larda sorun cam krikosudur. Ileri zamanlarda takometredende tikirtilar gelcek :D

Bu arada yetkili servisteki mekanik arkadaş bana bu tür problemlerin çok önemli olmadığını sonuçta japonlar kadar her sistemi milimetrik yapmadıklarını önemli olanın sürüş güvenliği olduğunu falan söyledi.

Arabayı satarken ona göre fiyat versinler ozaman. ÖVe öve bitiremiyorlar satacakları zaman. üzerinede yazsınlar bu arabada kapı gıcırtısı standarttır diye. Varmı böyle bir mantık ya?

1-hep üreticilere servislere kızıyoruz ama bu yolların hiçmi suçu yok. ankaranın göbeğinde ve heryerinde yollar berbat durumda. heryer çukur yama. buna araba ne yapsın..
2- bence değişen hava sıclıklarınında bunda etkisi oluyor. soğuk havalarda malzemelerin büzüşmeden dolayı ses yapabiliyor. sicak havalarda ise genleşmeden solayı gıcırtılar olabiliyor.. benim tespitlerim bunlar.

1-hep üreticilere servislere kızıyoruz ama bu yolların hiçmi suçu yok. ankaranın göbeğinde ve heryerinde yollar berbat durumda. heryer çukur yama. buna araba ne yapsın..
2- bence değişen hava sıclıklarınında bunda etkisi oluyor. soğuk havalarda malzemelerin büzüşmeden dolayı ses yapabiliyor. sicak havalarda ise genleşmeden solayı gıcırtılar olabiliyor.. benim tespitlerim bunlar.

abi yolların suçu var diyelim hep opellermi çekiyor bunun çilesini? ben çok tanıyorum adam arabanın canını çıkarıyor arabada 1 parmak çamur leş gibi banamısın demiyor

opeli olan yağmurlu havada binmesin BENDE DAHİL