140 üzeri direksiyonda 170 üzeri araçta titreme başlıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
birde Bridgestone deneyin isterseniz...benim on lastikler ER300 yolu iyi tutuyo memnunum,,tavsiye ederimm..

Bu lastikle surat yapma kardeş...

michelin Türkiye yollarında yalan oluyo. tamam sessiz ve performanslı lastik ama çok çabuk balon yapıyolar. bence bridgestone al eğer fiyat biraz daha uygun olsun diyosan lassa al. lassalar diş ömrünün sonuna kadar kullanılabiliyolar, tecrübeyle sabit :) 2 kere 4lü takım kullandı babam :)

Michelin alacaksanız İspanya imali olanlardan almayın, virajlarda biraz zorlayınca kayma yapıyor. Michelin'in konforu çok güzel ama yollarımız da malum. 4 senedir Michelin kullanıyorum, ben sorun yaşamadım ama kolay kolay da arabayı asfalttan indirmemeye çalışıyorum. Çelik karkaslı lastikler dayanıklı ama sert karakterli oluyorlar. Kaldırım çıkışlarında, çukura düşmelerde, darbelerde balon yapmıyorlar ama içindeki çelik karkas kırılabiliyor. Bu kırıklar gözle görülmüyor, balansta ve yüksek süratlerde kendini belli ediyor. Yani kısacası ipli veya çelik karkaslı lastiklerin iyi yönleride var kötü yönleride. Yollarınız iyi ise, konfor ve ekonomi istiyorsanız ipli yumuşak tipi, bozuk yollar için dayanıklı olsun derdeniz çelik karkaslı lastikleri öneririm.

Son düzenleme:
kardeş rot balansa baktır ve öndüzen kontrollerini düzenli olarak yaptır

Değişeceğim zaten ama
Ben alana kadar idare etsin diye yaptırdım.

Fiyat araştırıyorum LASSA olacak gibi. lassa ile sorun yaşıyan varmı.?
Yada lassa değilde şunu al diyen.

Lassa iyidir bende kullanıyorum ama bir sorun yaşamadım.

Bende de lassa impetus var....Gayet memnunum....

bencede rot balans olabilir ama anlayan bir ön düzenciye götürürsen akis konusundada fikir alabilirsin muhtemelen akis boşluğu da sallıyor olabilir.

Lastiğin ön mü arka mı bilmem ama rot balansçılarda makinaya takıp bakıyorlar. Titremede ilk akla gelen ön lastiklerin rot ve balansı veya eski bozulmuş olmasıdır. Ön lastiklerin rot ve balansı iyi olsa da bazen arka lastikler bozuksa da araba belirli hız üstünde sallama ve titreme yapabilir. Birçoğumuz arka lastikleri pek önemsemeyiz ama sallamaların sebebi arkalardır.

aynı sorun bende de var . 120 dedim mi sallıyor. geçende arkada arkadaş oturuyorud, bende titriyorum dedi. beraber titredik yani. 140 dedim mi baya titredi. bilhassa rampaya hızlı girip şöyle 100-110 u buldu mu rampada çok belli oluyor. Acaba ilk etapta hangisine baktırmalıyım, lastik mi, balans mı, rot mu, rotil mi yoksa arka lastik lermi?

Geri