kısa süre önde sunny marka teybimi sony dsx a40 modeli ile değiştirdim. hoparlörlerim sağlam olmasına rağmen yeni hoparlörlerin daha iyi ses vereceğini düşünerek 17 cm sony coax hoparlör aldım. astra için hem biraz büyük geldi hemde sesi orijinal hoparlörden kötü olduğundan iade edip 16 cm jbl in coax hoparlörlerini aldım. sağ kapıya taktım. solda orijinal hoparlör olduğu halde soldan daha net ses geldiğinden sol kapıya takmak için uğraşmadım. sağ kapıda jbl solda orijinal var. şimdilik bu şekilde kullanıyorum. biri bozulursa yeden jbl i takarım diye yedeğe aldım
arkadaşlar sony demiş ama teyp de sony olduğu halde ben sony hoparlörden memnun kalmadım. sony de baslar bozulduğu seste orijinal hoparlörde ve jbl de ses bozulmadan çıkıyor. işin profosyoneli değilim fakat ben sony den memnun kalmadım jbl in coax takımını öneririm.
alırken mediamarkt gibi yerlerden , dinleyip almak lazım. Bence sizin aldığınız sony hoparlörlerde üretim hatası veya montaj hatası gibi bir sorun olmuştur, astra orijinal hoparlörlerinin nasıl ses çıkardığını biliyorum midleri felaket ötesi yetersiz, sonyde felaket basslı ancak dengeli ses veriyor, sony teypler de zaten ölüm gibi ses veriyor, tek sorunu telefon parazit yapıyor.Sony teybin subwoofer çıkışına amfisiz subwoofer bağladığınızda eğer ufak boyutlu sub bağlamışsanız amfi gerektirmeden bamgüm çalıyor o derece ses çıkış gücü ve kalitesi var, tekrardan diyorum sizdeki hoparlörlerde sorun olmalı, 17cmlik sony 3yollu coax bir harika, f/p oranında rakipsiz bence. Para varsa süzücülü kenwoodlar hertzler falan var ama ben onlara girmedim hiç