18" jant ve çamurluk sorunu..

tam surten yerı yazarsan yardımcı olurum
yanı camurluk agzımı yoksa esnemelerde yada kasıslerde lastıgın usttumu surtuyor?

ortalama 100km hızda araba biraz fazla yaylanınca sürtüyor..esnemelerden kaynaklı yani..bunu çözmenin bi yolu yordamı var mı?

Astra'da 18" aslında sürtmez ama sanıyorum kullanmak istediğin jantların ofseti fazla geniş.Genelde aynı modelde bir kaç seçenek olur, daha dar olanını seçersen sürtmeyebilir.

7,5 ofset sanırım jant yanlıs hatırlamıyosam..ofsetsiz 18" jant sürtmez diyosunuz yani?
Sürtme olayı beni 18" ten soguttu gerçekten çözüm bulamassam 17ye geçicem..Bu arada sürtme olayı 3,5cm spor yaylarla birlikte..

Eğer yanaktan sürtüyorsa büyük olasılıkla ofsettendir.Tabi bir de lastiğin taban ölçüsü de önemli.

Steinmetz'in Astra Coupe'ler için 18" ölçüsü aşağıdaki gibi...

8,0J x 18" offset 38 mm

225/40/18 lastık ebatları..

Standart ölçü olarak Seat Leon, VW Golf, Focus gibi arabaların hepsinde 18" jantta 225/40 ölçüsü kullanılıyo.Astra'da da bu olması gerek gibi ama offset fazla geldi galiba.
orj ölçü 205 55 16

Standart ölçü olarak Seat Leon, VW Golf, Focus gibi arabaların hepsinde 18" jantta 225/40 ölçüsü kullanılıyo.Astra'da da bu olması gerek gibi ama offset fazla geldi galiba.
orj ölçü 205 55 16

Orj ölçü 205/55/16 ise 225/40/18 doğru ebat.Benimkinde orj ölçü 215/40/17 olduğu için 225/35/18 daha doğru oluyor, ondan sordum.Senin sorunun çok büyük olasılıkla ofsetten...Ben olsam 18"e geçmezdim, 17" yeterli bence.Konfordan ödün verme derim...

Anladım Erman abi..Çok yardımcı oldun verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim sanırım jant modeli değiştirmem gerekecek..Bu arada resimdeki jantta 950 ytl baya uygun..TFT marka hemde..Buna benzer offsetsiz bulmam lazım.

Geri