189 ytl ceza + 32.madde gereği trafikten men edildim :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cicihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aşşşşşağılık kompleksi var bunlarda bende bi tanesine rastladım. Azımın payını aldım oturdum. Ama gerçekten sağlam bi tanıdığım olsa hepsini gözünün yaşına bakmazdım.Yoldan çeviriyolar bunları bu meslek için . İyi olanları ayırıyorum her zaman.

abii kıskanıyorlar valla bizde sis yüzünden polisle dövüştük 1 saat sürdü 3. ekip geldi heekz bize bakıyor en sonunda dayanamayıp gidin hadi surdan dediler :):) kacmıstık hiç kimse ehliyeti sormadı aralarında:)

adam avanta istemiş sen anlamamışın kardeş bir ellilik atsaydın sen yoluna o yoluna giderdi belki cezayı kesmeden önce atsan cezayı bile yazmazdı ama rüşvet yanlış dersen o da bir düşünce...

Allah görevini böyle kötüye kullananlardan korusun.Hepimizin ailesi eşi sevgilisi var düşünsenize eşiniz arkadaşlarınız yanınızda bi yere eğlenmeye gidiyosunuz ve yok sebepten trafikten men ediliyossunuz..geçmiş olsun..

Yazık çok yazık bendede birşey bulamadı illakide yapacak ya birşey aklını plakalara taktı söktürmüştü sanki ben tutupta ruhsatta yazan plakadan farklı plaka taktım yeni plakaya elimde olsa 4-5 tane muhur bastırırım gerci onuda cok muhurlu dıye sökerler.

İşin b..unu çıkartmışlar...Biz de haklarımızı bilmeyerek onların ekmeğine yağ sürüyoruz..Öyle canı istedi diye aracını men etme,bağlama gibi bir hakkı yok,bunu söyleyip arabaya binip basıp gitmen gerekiyordu.. Arabada ne olursa olsun önce ceza kesmesi gerekiyor...İlk uyarıda hiçbir şekilde bağlayamaz ve men edemez. Kendisini mahkemeye bile verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaslar aslinda bu durum bir suredir aklimda olan bir konuyuda ortaya cikardir. ben uzunca bir sure amerikada yasadim ve turkiye ye dondugumde arabaya yapilan herhangi bir modifikasyonun yasal olmadigini veya binbir zahmetle ruhsata islenmesi gerektigini ogrendigimde cok sasirmistim. cunku amerikada mantik sudur; araba sizin malinizdir ve bu maliniza istediginiz gibi modifiye yapabilirsiniz sadece bizdekine benzer bir muayeneden gecerek aracin belli gaz salinim limitlerine uygun olmasini, far ve isaret isiklarinin uygun sekilde calisiyor olmasini vb. trafikte gidebilmeniz icin elzem olan sartlara uygun olmasini saglamaniz gerekmektedir. bundan sonrasi size kalmis ister motoru yeniden doseyin, isterseniz suspansiyonlari canavar komyon suspansiyonlari ile degistirin ve araba boyunda lastik takin hic bir sinir yok. bu durum ilk bakista abarti gibi gorulebilir ancak normal otomobil sanayi disinda cok buyuk bir after-market (yan sanayi) sektoru haline gelmis bir durumdur ve hem otomobil sektorunun gelismesini saglamaktadir hemde yeni yeni is imkanlari sunmaktadir. ve ayrica bu serbest ortam gizli dehalarin ortaya cikmasina da yardim etmektedir.
bizde duruma bakildiginda birakin motora yapilacak bir mudahaleyi dandik bir ekzost veya ince bir film bile olay oluyor. turkiyedeki otomobil sektoru adina cok uzucu bir durum...
Aranizda bu yasal engellerin asilmasi icin ne yapilmasi gerektigi konusunda fikirleri olan varsa lutfen paylassin. cunku sadece trafik polislerine kizarak isi kisisel boyuta indirgemek bizi hic bir yere goturmez diye dusunuyorum...

boyle bı durumda polisin yaka numarasını bı sekılde alın caktırmadan saglam bı arkadasınızı da sahıt alın yanınıza dırek mahkemeye gıdın bu polısın acıga alınmasına sebepdır...

Geçmiş olsun kardeşim. Öyle veya böyle tatsız bir olay yaşamışsın. Bence cezayı yatır kurtul, inatlaşma. Çok hatırlı tanıdığın yoksa da bulaşma sineye çek çünkü trafik ekiplerince deşifre oldun. Aracın zaten trafik kuralları yönünden suçlu durumda olduğu için sık sık denetime takılıp sıkıntı yaşarsın. Gerçekci olalım, polis kurallara uymuyor tamam da ya sen, konuya bir de bu açıdan bakalım.

Savaş abi haklısın evet ama. Bence araçta o kadarda abartı bir modifiye yok. Yani,bu arabaya yapılan modifiyeler ne başka insanları rahatsız eder ne de insanları diye düşünüyorum. Cam filmi ve egzoz'a tamam derim ama geri kalanı polis beyefendi abartmış..

Geçmiş Olsun.

Geri