1997 model 2000 cd vecktra lpg sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selçuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
neden brc taktıracaksın.BRC yimi önerdiler bu arabalar için.
 
şu havalarda 35 derece bile kurtarmıyor bazen. en az 35 derece olmalı lpg'ye geçiş sıcaklığı. enjektörler temizlenebiliyor. benimde hareket halindeyken başıma gelmişti benzer bir olay. aracı çalıştırdım lpg'ye geçmesini bekledim yani motorun ısınmasını bekledim sonra hareket ettim. dışarısı tam hatırlamıyorum ama -15 veya daha soğuktu, dört yol ağzına geldim hareket ettikten birkaç metre sonra ve debriyaja basmamla araç stop etti. tabi fren hemen şişti zar zor durdurdum arabayı. o olay ders oldu bana. sizin öncelikle yapacağınız rolanti ayarlayıcı, boğaz kelebeği ve egr temizliği, lpg geçiş sıcaklığı en 35 derece olmalı. bunlarda çözüm olmazsa benim yaptığım gibi bir ayağınız debriyajda diğer ayağınız hafif gazla olsun çok soğuk havlarda :D

öneriler kısmına gelince, gücün yetiyorsa sırasıyla teleflex, prins, brc,... sonrasıda geri kalanlar işte. ben zavoli kullanıyorum 2009 yılından bu yana. 3 defa filtre değişimi, 1 defa enjektör temizliği yaptırdım, yılda 2 yada 3 defada ustama gidip motor sıcaklığı ve yakıt tüketimi gibi değerlerini kontrol ettiririm.
 
Son düzenleme:
sorununuz muhtemel olarak lpg sisteminden kaynaklı.düzgün bir servise gidip detaylı bir inceleme ile sorun çözülecektir.

1- su tesisatında sorun olabilir yani lpg sistemine sıcak su tam anlamıyla gelmeyebilir belli derecelere kadar sıkıntı yaratacaktır..
2- lpg ye geçtikten sonra benzin vermeyi kesmeyebilir veya benzin enjektörlerinde sorun olabilir lpg ye geçtikten sonrada benzin veriyor olabilir.
3-muhtemel olarak beyindede sorun olabilir tamir veya değişim gerekebilir..
4-aracı çalıştıramama sebebinizde benzin ve lpg nin aynı anda yanma odalarına alınması olabilir... aklıma gelen bunlar..dediğim gibi işinin ehli bir servise mutlaka gösterin
 
Geri
Üst