- Konuyu Başlatan
Oktay Bey sizin yukarıdan aşağıya yazınızda arıza kodundan bahsetmez iken birden arıza kodu veriyorsunuz bilgi eksikliği sonucu arkadaşlarda size doğru bilgi aktaramamaktadır.Sonuçta bu yanlış bilgiden dolayı sizde yanlış yönlendirilirsiniz...
Her zaman tam olayı şikayeti arıza kodu varsa veya arıza ışıgı gibi bilgileri tam açıklarsanız emin olun daha sağlıklı bilgi alırsınız...
şimdi yukarıdaki yazınıza bakarak 1 ci fitesde yağmurlu ve soğuk havalarda tekleme deyince arıza ışığı ve arıza kodu sözü edilmeyince aklıma nemden soğuktan debraj geldi açıkcası ...soğuk havada ve nemde yaparmı? yapar...
sonraki yazınızda p0304 hatasi veriyor diyorsunuz...buda 4 silindir ateşleme sorunu. Sizin de yazdığınız gibi nemli soğuk havalarda ilk çalıştırmada ateşleme sorunu olur...bobini söküp bujilere anahtar kısmına bir o ring lastik geçir dene düzeldi ne ala..
Selim Bey,
Bilgi için teşekkür ederim. Arıza kodundan daha önce bahsetmememin nedeni şuan araçta bir arıza kodu olmaması ve uzun süredir bu arızayı almamış olmam ayrıca vermiş olduğum arıza kod'u geçen yıl yine bu zamanlar olmuştu fakat sorunumun her kış arıza kod'u olmadan tekrarlamakta.
Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla;
1) Soğuk havalarda ilk kalkışlarda debriyaj setinin arızalı olmasından dolayı silkeleme yapar
2) Bobin arızası nedeniyle 2nci silindirdeki ateşleme tam olmadığı için benzin yakılmadan atılıryor ve eksozda kararma meydana geliyor
Kısaca benim debriyaj setini ve bobini değiştirtmem gerekli
Birde tam ifade edemiyorum silkeleme diyorum fakat tam silkeleme değil araba sanki zıplıyor ilk kalkışda.
Önce "O ring" tavsiyenizi deniyeceğim"
Son düzenleme: