2. el araç alırken nelere dikkat edilmeli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

serkan75

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2. el konusunda tecrübelerimizi burada birbirimize aktarırsak faydalı olacağını düşünüyorum

2.el alacagin araci opel yetkili servisine götürüp chek ettirmen ve mekanik + kaporta incelemelerinden gecirtmen yeterli olacaktir,zaten onun disinda aracin borcu harci olmus olsa üzerine satisi gerceklesemez...

bundan 8 ayönce skoda fabıa aldım, aracın tüm mdflerini ve boyasını kontrol ettirdim, tamamen orjinal bir araç aldım diye sevinirken araba 1-2 ay içinde altımda dağılmaya başladı şaseden takur tukur sesler vs. servise götürdüm arabayı kaldırdılar (fotoğrafını çekmediğime pişmanım) darmadağınık ne direksiyon kutusu kalmış ne akslar, şasede delikler var, anlayacağınız bizim fabiş alttan yemiş darbesini, derme çatma toplayıp bana itelemişler. servis 4000 ytl masraf çıkarttı, aldığım galeriye gidip kavga gürültü geri verdim şuanki opeli aldım yerine... aman arkadaşlar ben çektim siz çekmeyin

PaintThicknessGauge.jpg

buna benze boyanın kalınlığını ölçen bi cihaz kullanabilirsin mesela araçta boya warmı diye

tarikc' Alıntı:
2.el alacagin araci opel yetkili servisine götürüp chek ettirmen ve mekanik + kaporta incelemelerinden gecirtmen yeterli olacaktir,zaten onun disinda aracin borcu harci olmus olsa üzerine satisi gerceklesemez...
+56789 :good:

valla kardeş 4 teker bakımı ne durumda lastıkler ne durumda kayıs varsa ne durumda yagı suyu ne durumda teker bılyaları ne durumda ön duzen arka duzen ne durumda kaporta boya ne durumda?? bunların hepsı para unutma

tarık arkadaşıma

aynen katılıyorum :good:

Arkadas bence;
Arabanin yürüyen aksamlari,Frenleri,Lastikler,Kapaorta ve Boyasi (yani daha önce kaza yapip yapmadigi ve boya kalinligi),Amortisörler,Motor,Yagi Suyu,Elektronigi ve bence herseyden önemlisi Orjinal kilometrede mi ????
Bana kalirsa bunlarin hepsi kontrol edilmeli veya ettirilmeli...
(Aklima simdilik bunlar geliyor, arkadaslardan daha detayli bilgiler gelir sanirim)

senin yapabileceğin sadece gövdeye bakmak.Kaputu aç yanlarda civatalar vardır.Onlar oynanmış,yalama yapmış ya da boya izi olmuşsa araba boyanmıştır ya da parça değişmiştir.Ayrıca kapıları açıp renk değişikliklerine ve izlere bakarsın.Ayrıca kapıları kontrol edebilirsin değişmiş mi değişmemiş mi diye.Ama bunları ya servise götür yaptır ya da kaportacı götür o baksın.Zaten mekaniğe servis bakar anca ya da özel servise gidersin.

kardes eger tek kapı gsi tarzı bısey alcaksan kesınlıkle motoruna baktır bitik oluyo genelde opel motorları cok zorlandıkları ıcın bide şase onemlı Takla atmamıs olmasıda cabası :) ama camurluk yamulmus yapılmıs o tur seyler onemlı degıl :P

Geri