Bu tip üç kağıtlardan kaçmak adına kurumsal olduğunu ve 101 nokta kontrolu yaptığını iddia eden bir yerden şubat 2010 da Focus tdci sw aldım.Araç 106.000 km de ve orjinal km.Aracı incelerken torpidoda lastik faturasını gördüm şirketin çalıştığı bir finansal kiralama şirketi.Bağlantılarımız var aradık araştırdık araç düzenli olarak yetkili serviste bakıma girmiş.98.000 de turbosu,105.000 de lastikleri yenilenmiş.Bir şirketin pazarlama müdürü kullanmış yani emsallerine göre düzgün bir araç.Araya bir kaç kişi daha sokup 4.000 gibi bir indirimle aracı aldık.
Sonrasında mart gibi beyaz bir duman atması sonucu servise girdik 2.200 TL gibi bir paraya neredeyse motorun yarısını yeniledik(triger seti,motor kasnağı,akü,bakım vs vs vs...),2 ay geçti tekrar bir tatsızlık 1.500 TL enjektör,pompa bakımı,şarz dinamosu vs vs vs...
Araç neredeyse sıfırlandı ve 6-7 aydır sorunsuz ama soğudum bir kere.Satmaya kalktım hatta sattım kapora felan alındı,araca baktılar felan 2 gün sonra bir telefon ben krediyi alamıyorum taksitle verebilirmisin?Bankamıyım ben?Senden para alacağım ki araba alayım. Onuda geçtim bankanın kredi çıkarmadığı adama ben nasıl taksit yapayım,nasıl güveneyim?
KENDİ PAYIMA SONUÇ: Arabamı alacağım gider sıfır alırım alamazsam mevcut aracı kullanırım..