2.vİtese geÇerken zorlanma

sondavran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1994 MODEL CORSA B SPORT aracım var şanzuman yağını yeni değiştirdim değiştirmeden önce vites geçişleri zor oluyordu değiştirdikten sonra aracı sabah çalıştıdıgımda 1.vitesten 2.vitese geçmek çok zor oluyor diğer viteslerde sıkıntı yaşamıyorum geçişlerde ama araçla biraz yol alıp motoru ısıtınca 2.vitese de rahat geçiyor sıkıntı ne olabilir ?

vides kolu ayarından dır

Eskiden ATF yağ vardıysa ve şimdi 80W yağ koydularsa soğukken zor geçebilir zira ağır bir yağ, ısınınca akışkanlığını kazanıyordur. ATF de tam tersi soğukken kolay geçiyor sıcakken zor geçiyor.

Bencede Selim abinin dediği gibi ayardandır bende astra g de aynı sorunu yaşadım ustadan ustayada yaptığı ayar değişiyor ben 3 kez ayarlattım 3. de istediğim gibi oldu alttan birşeyi gevşetiyor vites kolu boşa çıkıyor sonra sıkıyor oluyor olmuyor biraz gıcık bir iş ama önemli birşey zaten direksiyon vites gaz :)

Dün 80 km yol yaptım kendiliğinden düzeldi sıkıntı :D

O derdi çözecek ustayı bende bulamadım şanzıman yağında eksiklik vardı tamamlattım biraz düzelir gibi oldu ama yinede sert sayılır (bu arada tamamlarken konan yağ orjinal yağımı değilmi düşünmeden koydurmuştum). Daha 40.000 de arabanın vitesi kazık gibi özellikle 1.vitese çok zor geçiyor.

O derdi çözecek ustayı bende bulamadım şanzıman yağında eksiklik vardı tamamlattım biraz düzelir gibi oldu ama yinede sert sayılır (bu arada tamamlarken konan yağ orjinal yağımı değilmi düşünmeden koydurmuştum). Daha 40.000 de arabanın vitesi kazık gibi özellikle 1.vitese çok zor geçiyor.

Castrol 80W Şanzıman ve dişli yağı var, viteslerinizin kazıklığını alacaktır :)

Aracımın şanzımanı değiştikten sonra önce şanzımanı denemek için ATF koyduk her zamanki gibi, vites geçişlerim kazık gibiydi hatta kolumu yoruyordu.

Bir hafta sonra boşaltıp bu defa Castrol 80W koyduk, şimdi vitesler pamuk gibi ki aracım 97 model ve sert bir araç genel itibariyle şanzımanından direksiyonuna kadar :D

Geri