2. viteste sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan firakog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

firakog

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba arkdaslar
bugun sabah aracımı calıstırdım ve herzamanki gibi yola cıktım ancak 2. vitese gecerken bir zorlanma hissettim sanki vites geri atacak gibi oldu diğer viteslerde sorun yok bu durum bi kaç kez daha geldi basıma aracı yenı calıstırdıgım için soguk oldugu için olabilir mi ?
aracım 1.3 sport dizel

Ynt: 2. viteste sorun

Sogukyan olabiliyo aynisi 1 ve 2. Vitslerde dun aksam bende oldu araci isitmadan ciktim ve 3 dereceydi arabanin oldugu yer sonra isindikca duzeldi

Burock3427 link' Alıntı:
neden? eski aracimizda oluyodu caddy de bana servisin dedigi su arac ozellikle dizel olanlar ilk calistirmada biraz calisir durumda tutulmasi lazim sabah boyle bir sorun olmadi ve 1 dereceydi zaten dun oldugunda ki ilk oldu 1 2 dk sonra duzeldi

teşekkürler arkadaslar yani sorunun normal oldugunu kanaatindeyiz steeringwheel

dediğiniz olayı ben servise sordum gittiğim zaman 2. vitese geçerken zorlanıyo balatalardamı bişey vardır diye

konu ile ilgili şu söylendi şanzıman yağı soğuk havalarda kalınlaştığı için vites geçişlerinde zorlanma olması normal dendi yol yapıp araç ısındıkça bu tarz bir zorlanma ile karşılaşılmıcağını sçylediler

daha sonra dikkat ettim servisteki arkadaşların dediği gibi durum oluştu o yüzden içiniz sıkmayın sorun vardır diye

Siz aklınızda birşey kalmasın diye şanzuman yağınızı kontrol ettirin. Sonra aracı biraz ısıtıp deneyin. Şüpheniz kalmadan rahat rahat binin. Ama şanzuman yağınızı tedbir amaçlı da olarak kontrol ettirmenizde fayda var. :)

Eğer ki sık sık tekrarlarsa sizde servise danışın içiniz rahatlasın :)

Şanzuman yağının soğuk havada kalınlaşması sonucu viteslerin bir süre daha zor ve kemikli geçmesi normal ama arkadaşın anlattığı 2.vitesten atacak gibi dediği duruma olmaması gerek dedim.

Ayrıca servisin dizellerde özellikle demesini de anlamadım. Dizel aracın şanzumanında farklı bir yağ yada farklı bir dişli sistemi mi var ki farklılık olsun. Benzinli de dizelde temel olarak aynı şanzuman.

arkadaslar cok tesekkür ediyorum çok kıymetli yorumlarınız için içim baya bi rahatladı atacak gibiden kastım yani zor geciyor takılıyor gibi oluyor arac ısındıgı zaman normale dönüyor galiba servisin soyledıgı dogru....

Geri