2 yağ göstergesi arasındaki fark

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya arkadaşlar benim aracım 11110de yağ değişmiş ve bi sonraki yağ değişimi 26111 di ve 80 km geçtim bi sorun yaratırmı yani yağ lambasının yakmasını beklesem sorun cıkarırmı bi yardım etsniz arkadaşlar
yag lambasının yakması beklenırmı hıc?? zamanın gelmısse degısmelısın

para yok valla yoksa bende düşünüyorum ama:sorry:

Yağın km'si 80 km. geçmeyle bişey olmaz ama belli süre sonra yağ inceleceği için araç çok zorlandığında hararet yapma ihtimali artar, hem de yağlama kalitesi düşer. Bu yüzden km'si geldiğinde fazla da oyalanmadan değiştirmek lazım..

Yağ lambası, yağ basıncının düşmesi sonucu yanar. Ve en son uyarı ışığı; motor yağım eksildi değil,kalmadı diyor. Yağ lambası yandığı anda motoru rolantide bile bi süre çalıştırmak tehlikeli, Motorun hareketli parçalarına üstten alta zarar verir. Yaklaşık 10-20 dk. lamba yanarken binmek motoru rektefiyeye kadar götürür (özellikle devirli). En iyisi yağı önden yağ müşirinden kontrol etmek.. Yağ lambasının yanmasına hiç olanak vermemek lazım..

Son düzenleme:
bende 2çizgi kaldığı zaman yandı sarı olan uyarı lambası hemn takviye yaptık üstüne

bende 2çizgi kaldığı zaman yandı sarı olan uyarı lambası hemn takviye yaptık üstüne

İyi etmişin, yazık edersiniz araca, yağ çok mühim ihmale gelmez.. :good:

Bizim eski lada vardı onda olmuştu. Yağ ihmale gelmez arkadaşlar. Lada ile tem otoyolunda yaklaşık 140 km ile sol şeritte giderken yağ lambası yanmıştı ve araç stop etmişti. arabayı nasıl sağa çektim ben bile bilmiyorum. Fakat acemilik işte o zaman anlamını bilmediğim için aracı biraz zorlamayla çalıştırıp eve gelmiştim. sonuçmu :) motoru yatak sardırmışız. motoru indirttik anlayacağınız.

selam arkadaslar ben de bugün aynı sorunla karsılastım.Bir kaç kez yol bilgisayarında check oick level yazısıyla karsılastım.Su an için yağ lambamda uyarı yok ama ihmale gelmez yağı değistirmek en uygun olanı bence...ilerde daha büyük sorunlara neden olabilir

yağ lambası araçta yağlama sorunu olduğunda yanar bence.çok kritik durumlarda devreye girer.
yol bilgisayarı arıza bildiriminden çok uyarı niteliğ bilgiler verir.doğal olarak yol bilgisayarı seni öncesinden haberdar ediyor.yağı kontrol etme zamanın geldi diye.
yol bilgisayarına pek aldanma.ama yağ lambası yanıyorsa sakın ama sakın hareketb etme.dur durabildiğin yerde ve sorunu orada gider hemen.
yoksa motor sizlere ömür.....

Geri