2000 model astra g 162.000 de 3 ay da 3lt. yağ kaçırdı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cakabo54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cakabo54

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arabayı yaklaşık 3 ay önce aldım 2000 km de 3 lt yağ yakmış. kalan 1 lt. yağı boşlattım 5 gün önce. araca lpg daha 3-4 sene önce takılmış. opel motor ustasına götürdüm. arabaya bayağı gaz vererek test etti. sanırım araba yüksek hararet görmüş dedi. motora sekman atılması lazım. bakarız ama pistonlar aşırı aşınmışsa o zaman motoru indirmemiz gerekir dedi. ama sekman bile 2-3 milyar civarı olur dedi. yaptırmazsam 4 ayda bir yağ mı dökeyim dedim. olur dedi. araştırdım forumları mobil1 10/60 yağ ile çoğu insan yağ eksiltme işini çözmüş görünüyor. sizler ne dersiniz. acaba lpg ile alakası var mı bilemiyorum. daha 3 aylık araba nerdeyse. seney elden çıkaracağım böyle giderse. eş dost elden çıkar diyor. bu arada aracımın şapır şapır yere yağ damlatmışlığı yoktur. nolur yardım edin.

Son düzenleme:
arabayı yaklaşık 3 ay önce aldım 2000 km de 3 lt yağ yakmış. kalan 1 lt. yağı boşlattım 5 gün önce. araca lpg daha 3-4 sene önce takılmış. opel motor ustasına götürdüm. arabaya bayağı gaz vererek test etti. sanırım araba yüksek hararet görmüş dedi. motora sekman atılması lazım. bakarız ama pistonlar aşırı aşınmışsa o zaman motoru indirmemiz gerekir dedi. ama sekman bile 2-3 milyar civarı olur dedi. yaptırmazsam 4 ayda bir yağ mı dökeyim dedim. olur dedi. araştırdım forumları mobil1 10/60 yağ ile çoğu insan yağ eksiltme işini çözmüş görünüyor. sizler ne dersiniz. acaba lpg ile alakası var mı bilemiyorum. daha 3 aylık araba nerdeyse. seney elden çıkaracağım böyle giderse. eş dost elden çıkar diyor. bu arada aracımın şapır şapır yere yağ damlatmışlığı yoktur. nolur yardım edin.
Herşeyden önce 10 bin km periyotta 1 litre civarı eksiltme normal sayılır. Ama sizinki fazla.

1- aracı lifte kaldırıp altını detaylıca inceleyin, sadece usta bakmasın, siz de girin bakın altına. yag kaçağını anlamak çok zor değil, inceden inceye bakın altına kaçak var mı diye?

2- üstten de bakın tabi. Bazen külbutor kapak contası gibi yerlerden de kacirabiliyor.

3- gaza yüklendiginizde mavi duman atma var mı? Varsa yağ yakıyor olabilir tabi.

4- Supaplar, pistonlar, kapak contası gibi elemanların durumunu öğrenmek için ustaya sorsanız açmadan bilemeyiz diyecek belki -iyilerini tenzih ederim- ama anlaşılıyor.

Supap ve pistonlardaki kaçak için kuru ve ıslak kompresyon testi, conta kaçağı için de CS Motor Test yaptırın.

CS Motor Test, sizin yapabileceğiniz basit bir test. İnternetten sipariş verebilirsiniz bu ürünü: 20 lira civarı.

Kompresyon testi de muhakkak kuru ve ıslak olarak ikisi de yapılsın. Piston ve supaplarin durumu hakkında bilgi verir.

Çıkan sonuca göre degerlendirme yaparsınız, burdan da yine yardımcı oluruz.

Ayrıca mobil, motul ya da liqui moly nin aracınıza uygun yağlarını tercih edin
Eksiltme konusunda faydasını görürsünüz

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mümkünse herhangi bir ustaya değil, Opel ustasına gidin. Sonra başınız çok agriyabilir

Mümkünse herhangi bir ustaya değil, Opel ustasına gidin. Sonra başınız çok agriyabilir

saolasın üstad. bu arada usta yağ kaçağı yok gibi 250 gr. anca kaçırıyordur. o da çok ciddi bir şey değil demişti.

bir arkadaş da şansını PCV ya da diğer adıyla krank havalandırma valfiyle dene. Ucuzdan pahalıya doğru git. 3-5 yılda bir değiştirmek gerekiyor pcv valfini çoğu markada demişti. peki işe yağdan başlasam olur mu. zaten soğudum bu durumdan dolayı arabadan. seneye elden çıkarırırım.

mobil 5w40 ya da 10w60 yağ doldurtup önce öyle bir denesem mi diyorum. keserse yağ eksiltmeyi 8-9 ay idare etsin yeter. ne dersiniz.

Son düzenleme:
saolasın üstad. bu arada usta yağ kaçağı yok gibi 250 gr. anca kaçırıyordur. o da çok ciddi bir şey değil demişti.

peki işe yağdan başlasam olur mu. zaten soğudum bu durumdan dolayı arabadan. seneye elden çıkarırırım.

mobil 5w40 ya da 10w60 yağ doldurtup önce öyle bir denesem mi diyorum. keserse yağ eksiltmeyi 8-9 ay idare etsin yeter. ne dersiniz.
Gram hesabını nasıl yapmış çok merak ettim [emoji3]

Satacağıniz zaman bu foruma yazdıklarınızı alıcı ile de paylaşacağınızi varsayarak:

Yağ eksiltmeye karşı çözüm olarak değil elbette ama geçici bi maskeleme için motul 6100 10/40 öneriyorlar. Mobil1 10/60 da deneyebilirsiniz[emoji106]

Benim aracımda keçeden kaçırma vardı. Her 3-4 bin km'de 1 litre eksiliyordu. Keçe değişti, sorun bitti

Emin değilim ama 5-40 daha iyi olabilir, hatta var mı bilmiyorum lakin varsa 5-50 daha iyi olacaktır ve önerilere bakılırsa tam sentetik tercih etmeye çalışın. %100 sentetik.

çok yardımcı oldun hocam çok saol. acaba kaça değişebiliriz keçeyi.
Keçe derken hocam.

Bir sürü keçe var, ustanın onu tespit etmesi lazım: hangi keçeden kaçırdığını...

Her kecenin fiyatı ve işçiliği farklı

Keçe derken hocam.

Bir sürü keçe var, ustanın onu tespit etmesi lazım: hangi keçeden kaçırdığını...

Her kecenin fiyatı ve işçiliği farklı

sizin değiştirdiğiniz keçeyi kast ettim. hangi keçeydi o ve kaça mal olur.

Geri