2001 Astra Elagance Klima Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan djfet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

djfet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar Arkadaşlar;

Klima İle ilgili yaşamakta olduğum bir problemi sizlerle paylaşıp,bu sorun ile karşılaşan arkadaşlardan bilgi almak istemekteyim.

Şu yaz aylarında klima vazgeçilmezimiz olmaktadır.Fakat aracımdaki klimayı çalıştırdığımda yaklaşık 2-3 dk sonra sağ torpido altında başlayan bir su sızıntısı vardır ve bu su sızıntısı klima açık olduğu sürece devam etmektedir.Aracı klima bakımı yapan bir ustaya götürdüm.Tıkalı olabileceğini söyleyip konsolu söktü.Bırakın tıkalı olmayı toz dahi çıkmadı.Sıcak konuma alıp çalıştırdığımda hiçbir sorun yok,fakat soğuk konuma aldığımda bu sorunu yaşamaktayım.Bu sorun ile karşılaşan arkadaşlardan yardım beklemekteyim.Çok teşekkürler...

Tahliye hortumun tıkalı.
ustan bulamamış

Tahliye hortumun tıkalı.
ustan bulamamış

Aracın sökülüşü esnasında tüm yapılan işlemlere bizzat kendimde baktım.Herhangi başka bir sorun çıkarmasınlar diye.Tahliye borusu aracın çakmak aparatının tam arkasında bulunmakta.orda kucuk bir kutu var bu kutu içinde su birikmeden küçük bir delik aracılığı ile hemen dış boruya bağlanmakta oradanda dışarı atılmakta.ikinci bir tahliye borusu dahamı var?ve bu boruda torpido arkasındamı bulunmakta?

Aracın sökülüşü esnasında tüm yapılan işlemlere bizzat kendimde baktım.Herhangi başka bir sorun çıkarmasınlar diye.Tahliye borusu aracın çakmak aparatının tam arkasında bulunmakta.orda kucuk bir kutu var bu kutu içinde su birikmeden küçük bir delik aracılığı ile hemen dış boruya bağlanmakta oradanda dışarı atılmakta.ikinci bir tahliye borusu dahamı var?ve bu boruda torpido arkasındamı bulunmakta?

su havalandırma kanalı içindeki klima radyatörünün soguması ile çevresindeki havayı yoğunlaştrarak su damlacıkları oluşturmasından kaynaklanıyor.( Aynı evlerimizdeki split klimalar gibi.)
Eger tahliye borun açık ise bu su tahliye kortumunua ulaşmadan aradan yolcu kısmına sızıyor. klima açıkken nerden geldiğinin takibi yapılırsa daha sağlıklı olur.

en son çıkış noktası olan arabanın altındaki yerede bakıldımı acaba???
çok zor bi yerde.. araç lifte kalmadan görmek çok zor...
yada bi de şunu deneyin.. klima çalıştığında arabanın altı da ıslanıyormu??? iki ön tekerin tam ortası...

en son çıkış noktası olan arabanın altındaki yerede bakıldımı acaba???
çok zor bi yerde.. araç lifte kalmadan görmek çok zor...
yada bi de şunu deneyin.. klima çalıştığında arabanın altı da ıslanıyormu??? iki ön tekerin tam ortası...

Araı lifte kaldırdık.motor kısmında yaklaşık 1 Cm lik bir delik var burası komple açık.herhangi bir tıkanma yok.Fakat su giderinin bulunduğu yerdeki deposunun hemen üstünde siyah bir kutu var.bu kutunun etrafından su sızıntısı oluşmakta.Bu kutu klima motorunun bulunduğu kısım değildir herhalde dimi?

Aracı Servise Götürsem bana bu sorunun en fazla ne kadar maaliyet çıkarabilceği konusunda bi fikriniz varmı?Dışarıdaki tamircilerede kurcalattırmak istemiyorum

Geri