2003 Astra Boğularak Stop Etmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkan1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle merhaba allah kaza bela vermesin. 2003 model astra sahibiyim. Şu iki gündür aracımın boğularak stop etme sorunu var. İlk ve ikinci çalıştırmada normal bir şekilde çalışıyor ancak gideceğim yere ulaşıp stop ettiğim zaman üçüncü çalıştırmada aracım rölantide 5 - 10 saniye kadar boğuk bir şekilde çalışıp stop ediyor. Bu sürede araç gaz yemiyor. Sıralı sistem olduğu için elle tüpte çalıştırmaya çalıştım ancak aynı şekilde boğulup stop ediyor. Aracı vurdurup çalıştırmak zorunda kalıyorum (vurdurup çalıştırdığım zaman kendim stop edince marş ile çalışıyor.). Ne yapacağımı bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Bu konulara pek hakim olmadığım için ustaya gitmeden sizlere danışayım dedim.

@berkan hocam öncelikle geçmiş olsun. Aracınızı iyi bir ustaya göstermenizde fayda var. Yakıttan kaynaklı boğaz kelebeği denilen bölgelerde kirlilik olmuş olabilir, yakıttan kaynaklı bir sorunda olabilir. Ustalar bakarsa net şekilde çözülecektir diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: berkan1
@berkan hocam öncelikle geçmiş olsun. Aracınızı iyi bir ustaya göstermenizde fayda var. Yakıttan kaynaklı boğaz kelebeği denilen bölgelerde kirlilik olmuş olabilir, yakıttan kaynaklı bir sorunda olabilir. Ustalar bakarsa net şekilde çözülecektir diye tahmin ediyorum.
İlgin için teşekkür ederim. 1 hafta içinde ustaya gidip sonucu yazacağım inşallah.

Arkadaşlar benzin lambası yanmıştı büyük ihtimalle deponun dibinde kalan pisliklerden dolayı bunu yaptı. 50 TL'lik yakıt işi çözdü. İki gündür maşallahı var. :)

Geri