2004 astra da çözülemeyen fan arızası

ontuarey78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
benim aracım 2004 astra 1.6 enjoy. alalı 1,5 yıl oldu yazın haziran ayında motor ikaz lambası yandı ve 3 ayrı özel servise gittim ama sorunuma çare bulamadılar tech 2 ye bağladıkları anda motor fanı 2 düşük ikaz tehisi konmasına rağmen hatayı cihaz ile silmeyi başaramadılar. en sonunda beyinde problem var dediler. aracı problemden itibaren 4 aydır kullanıyorum. aracı fazla zorlamayan makul bir sürücüyüm. böyle bir problem olması opelde benim canımı çok sıktı. beyni kontrol edecekler miş. edeceklerde ne yapacaklar en fazla format atacaklar ya da bilemiyorum gerisini ama ücret çok tuzlu herhalde böyle ışık yana yana kullanmaya devam edeceğim. şu ana kadar hararet problemi olmadı istanbul da bir kaç sefer sıkışık trafikte yarım saat kadar kalmama rağmen ve hararet 90 na gelince bir anda 80 ile 90 arasına geri gidiyor. elektrikçiye gittim adam üç saat uğraştı ve para almadı. bunun donanım olarak yani kablolar ve röleler (3 röle) dahil herhangi bir problemi olmadığını söyledi benim bu rabaya yapacağım teknik olarak herhangi bir şey yok dedi. istanbul da bir yer beyin için 650 istedi kocaeli izmit te bir özel servis orada bir yere yaptırıyormuş 350 ve bir sene garanti dedi. kafam iyice karıştı aracı 52 bin de aldım 59 bin de böyle problem çıkarttı şu anda 61 binde. aracımı fazla kullanmıyordum ama artık bazı nedenlerden dolayı kullanmak zorundayım sık sık. lpg taktırmayı düşünüyorum ikaz lambası yanmaya devam etse de. acaba lpg harareti yükseltir mi? bana bu konuda yardım cı olursanız sevinirim. bu arada bu ikaz lambası uzun yolda arada bir kendi kendine sönüyor ve uzun bir süre sonra hız yavaşladığı anda ortaya tekrar çıkıyor. opele yakıştıramadığım bir sorun ama çözümü de zor gözükü yor

aracınızın buyuk ıhtımalle hatta yuzde 99 beyınınde sıkıntı var hıcbır sorun yaratmaz sadece lamba yakar ve arıza hafızada kayıtlı durur fanlarınızda hıc sorun yokmus gıbı calısır. aracınızı kullanabılırsınız lpg de taktıra bılırsınız

test aşamasından geçmesi gerekiyor elektrik tesisatı kontrol edilecek ama şu avr arıza lambası olarak motor arıza lambası yanıyor dimi, bide şu var motor soğutma modül ışığı var o değil dimi

Beyin saglam olupta
Aracın Şase baglantısı gevşemiş oksitlenmiş ve bu yüzden fan devrini alamayıp araç hata veriyor olmasın. Basit bi neden ama olabiliyor.

geçmiş olsun su arıza lambası ne gıcık bır sey ya herseye yanıyor. :(

sorunumla ilgilenip yanıt verdiğiniziçin teşekkür ederim. ustamın sölediği gibi soğutma modülü arıza lambası değil, yanan motor arıza lambası. ama ustama sormak istiyorum. keşan dan yola çıktım yolda ışık motor arıza ışığından kendi kendine elektrik arıza ışığına geçti. üstte yanan araba ve pense işaretinden altta yanan kare sarı işarete. neyse istanbula kadar yola öyle devam ettik. istanbula vardık.ertesi gün aynı ışık yana yana landirenzo taktırdım. akşam oldu ayarlar yapılacak ışık yine aynı altta ki sarı kare. birden ışık yine üstteki motor araba ve pense işaretine döndü hale öyle devam ediyor hararet yok ve lpg ile yola devam ediyoruz. opel de böle bir şey aklım almıyor. git servise silsinler deniliyor. gittik servise tach 2 ile silemiyorlar. alamadım cihaz arızayı teşhisediyor ama format çekemiyor.kısa yoldan sorun beyinde değişecek deniliyor. bu kadar basit olur mu bu konu. beyin dediğin 2,5 bin ytl. bilginize sunulur

sorunumla ilgilenip yanıt verdiğiniziçin teşekkür ederim. ustamın sölediği gibi soğutma modülü arıza lambası değil, yanan motor arıza lambası. ama ustama sormak istiyorum. keşan dan yola çıktım yolda ışık motor arıza ışığından kendi kendine elektrik arıza ışığına geçti. üstte yanan araba ve pense işaretinden altta yanan kare sarı işarete. neyse istanbula kadar yola öyle devam ettik. istanbula vardık.ertesi gün aynı ışık yana yana landirenzo taktırdım. akşam oldu ayarlar yapılacak ışık yine aynı altta ki sarı kare. birden ışık yine üstteki motor araba ve pense işaretine döndü hale öyle devam ediyor hararet yok ve lpg ile yola devam ediyoruz. opel de böle bir şey aklım almıyor. git servise silsinler deniliyor. gittik servise tach 2 ile silemiyorlar. alamadım cihaz arızayı teşhisediyor ama format çekemiyor.kısa yoldan sorun beyinde değişecek deniliyor. bu kadar basit olur mu bu konu. beyin dediğin 2,5 bin ytl. bilginize sunulur
ecu olması büyük ihtimal ayrıca tech2 arıza sabit ise silemez zaten kontrol edilmedimi tesisat veya tech2 veri listesine girip ordan voltaj değerleri tıs 2000 değerleri ile aynımı diye bakılması gerekiyor aslın da, ayrıca ecu 2.500. değil 1.800 ytl yanlış fiyat vermişler size

hocam bu konuyla ilgili benimde bir sorum olacak bu motor soğutma modülü lambası benim aracımda da yanıyor aracım 2000 model astra g ankarada servise gittim ve soğutma modülü değişecek dediler ve 323 lira istedirler anladığım kadarıyla bu modül motorun sıcaklığını algılayıp fanı devreye sokuyomuş... istenilen ücret acaba mantıklımıdır? yoksa çıkmasını aramalımıyım buna bağlı olarak bir sorum daha bu modül değiştiğinde çalışmayan klimamda çalışacakmı? şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

Geri