2004 opel vectra 1.6 comfort

z16xe motorlu vectra kolay kolay 9.5 lt altına düşmez şehir içinde 10.7 lt yakar buda bu lpg fiyatlarıyla 33 krş kadar eder. ;)
 
senin c1 comfort 7.5 yakıyodu sanki?

c2 öyle. c1 9.5 altına düştüğünü uzun yol harici görmedim. ama ben 2 km gidiş 2 km geliş kullanıyordum...
 
Soğuk hava demişsiniz ama arkadaş benim gibi izmir de kayseri de değil ;)
Ayrıca 40 ile 45 kuruş arasında bizim araçlarımızın benzin tüketim ortalamasıdır...
LPG de 9,68lt/100km yakıyor aracım. (lpg 2,95lt fiyatı ve opet)
Son olarak siz sakin kullanım diyorsunuz ben ise sakin kullanmayarak o değerlerde yakıyorum. Bence aracınızın yakıt tüketimiyle ilgili problemi mevcut
 
yakıt tüketimiyle derken motorla alakalı ciddi ve külfetli birşeymi yoksa lpğ ayarlarıyla giderilebilecek bir arızamı,sizin değerlendirmelerinize göre hareket etmek istiyorum.ayrıca sağolun
 
Son düzenleme:
Aynı arabadan bende kullanıyorum ve sürekli yol yapıyorum. Sizin yakıt tüketiminiz ile kıyasladığım zaaman arada müthiş fark bulunmakta. 28 krş nerede 40-45krş nerede??? %40fark var en az. Usta değilim ama o araç o kadar yakmamalı, bu yüzden aracınızla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.
 
Peki ne yapmamı önerirsin hafta icinde mutlaka göstermeliyim
 
Bir önceki mesajımda bahsettim usta değilim. Ama diğer aracım olan Ford Ranger kadar yakıyor aracınız(2500cc) :rakir:
Bence lpg ye baktırın derim. Atiker kullandığınızı hatırlıyorum, 3.sanayide egemin sol çaprazında Tufan otogaz var. Sonra aracınızı yeni aldınız forumdan takip ettiğim kadarıyla. Baskı balatanız ne durumda???Ne zmn değişmiş yada kaç kmdir değişmedi?
 
Bir önceki mesajımda bahsettim usta değilim. Ama diğer aracım olan Ford Ranger kadar yakıyor aracınız(2500cc) :rakir:
Bence lpg ye baktırın derim. Atiker kullandığınızı hatırlıyorum, 3.sanayide egemin sol çaprazında Tufan otogaz var. Sonra aracınızı yeni aldınız forumdan takip ettiğim kadarıyla. Baskı balatanız ne durumda???Ne zmn değişmiş yada kaç kmdir değişmedi?[/QUOTE

açıkçası baskı balatanın durumunu bilmiyorum alırkende sormadım şu kadarını söyliyim araçta anormal birşey gözlemlemedim ses tıkırtı v.s ama baktırırım pazartesi yakıta etkisi varmı bunların servisim 3.sanayide zaten ( ecotec )belirttiğiniz Tufan otogazada mutlaka gitçem inşallah bir yol bulunur yakıt konusunda geçen hafta yakın bir arkdaşımın tavsiyesiyle 5.sanayide atiker servisine gitmiştim bilğisayara bağlattım normal değerler dediler ve istersen filtre değişimi, kondüsyon ayarı oluyormuş yapalım şayet sorun bunlarsa sorun çözülebilir demişlerdi zamanım kısıtlı olduğu için haftaya uğrarım diyerek yaptırmadım.
teşekkürler...
 
:( kalibrasyon ayarı demek istediğim yanlış yazmışım.
 
Geri
Üst