2005 Model Astra HB mi yoksa 2000 model BMW 3.18i mi ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VeCCtrA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangisini tercih etmeli ?


  • Kullanılan toplam oy
    66

VeCCtrA

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
3,126
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar fiyat araştırması yaparken iki aracın fiyatlarının aynı olduğunu farkettim ve kafam karıştı. Tabi donanımlı Astra HB 2005 ile BMW 3.18i 1999-2000 fiyatları eşit. Ne dersiniz ? Bence BMW her yönden üstün ama düşük model olunca karar veremiyor insan...
 
Son düzenleme:
ben karar vermekte zorlanırdım, tabi bmw nin km sine, temizliğine vs bakmak gerek, zira piyasada bmw liğinden eser kalmamış epey bi araç mevcut. Öyle bi araç alıp başıma dert almaktansa, sorunsuz bir opeli tercih ederdim. Bir de BMW, Mercedes gibi araçların bakım fiyatları malum, azıcık tuzlu oluyor...:)
 
Bmw arkadan itis oldugun icin kis sartlarinda dezavanataj olarak goruyorum.Onden cekis full donanimli bir astra yaz ,kis istedigin kosulda sur, banamasin demez .Ayrica yakit olarakda daha az yakar diye tahmin ediyorum.
Bence BMW bir donem binilip, heves alindiktan sonra satilmali.Malum bu araclar bir masraf cikarmaya basladimi arkasi kesilmiyo, iscilik ve yedek parca ucretleride opelin bir hayli ustunde.
 
Hehe ilginçtir herkes aksini söylediği halde BMW'ye oy vermiş (ben de dahil) :)
 
bmw olup bide 3 serisi olunca temiz olması sorunsuz olması zor gibi gözüküyor bence 3 yerine 5 olsa hiç düşünmeden 5 derim ama bu karşılaştırmada oyum astra ya
 
Gerçekten Opel'e göre pahalımı acaba parçası, çünkü Opel'in de parçası pahalı zaten.Somut örnekler verirseniz çok makbule geçer. Bir de ikisinin de sorunlu olma ihtimali olduğu gibi sorunsuz olma ihtimali de var. Biz ikisini de sorunsuz ve temiz kabul edelim.. Bugün ve yarın çok önemli benim için, yorumları bekliyorum...
 
Öncelikle, ikinci el araç alırken çok dikkat edin, 2 den fazla yere gösterin, yıkatıp kendiniz inceleyin, iki pert aracı ortalarından kesip birleştirenler var adam değişeni yok diye satabiliyor, dikkatli incelenmezse fark edilemeyebilir. BMW de km ile oynanabilir, özellikle şöför koltuğundaki ve direksiyondaki aşınmalara, kapı menteşlerine, cam markalarına ... vs bakın. BMW de periyodik bakımların yapılıp yapılmadığınada bakın, uzun süre yağ ekleyip, yağ değiştirmeden binenler var. Opelde ucuz değil ama BMW de bir sorun çıkarsa can yakar.

BMW nin arkadan itiş olması kış şartların dez avantaj değil AVANTAJ dır.

BMW parçası opele göre pahalı olabilir ama kullanım süreside opele göre fazladır. örneğin opelde son susturucuyu 5 sene kullanıyorsan BMW de 10 sene kullanırsın. Yedek parçaları özellikle mekanik parçaları çok rahat çıkma bulabilirsin. BMW Mercedes gibi araçların sürüş keyfine opel yaklaşamaz. Bu tip araçlarda kronik sorunlarda azdır. (corsanın direksiyon kutusu gibi). Yakıt problem diyorsan tavsiye etmem ama fazla performans kaybı olmadan sıralı sistem lpg taktırırsın. Dediğiniz gibi her iki araçta sorunsuz ve temizse ben BMW alırım, tabii zevk meselesi.
 
ya bi yandan 2-3 yaşında bir yandan 9 yaşında bir araçtan bahsediyoruz.araç eskimişyir büyük ihtimal.tabiki temizse daha çok yolu var ancak ben olsam bmw yi düşünmezdim(o modelde)
 
Geri
Üst