2007 Dizel Corsa 1.3cdti

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DotCom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Mar 2013
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Merhaba ,

İlk araba için arayışlarım devam ediyor. Seçenekler çok olunca karar vermek biraz zor oluyor.

Opel Corsa , 2007 , Dizel ,
21.750 TL ,
128 bin km ,

Sag ön çamurluk degısmıs. Tampon ve sag ön kapıda boya var

Bu araba için ne diyebilirsiniz?
 
Aracı kullanmaya başlamadan önce aracı çalıştırdıktan sonra ayağınızı debriyaja basıp çekip motorda ses değişmesi olup olmadığına bakın( bu hareket volant dişlisinin durumu hakkında bilgi veriyor) seste değişim fazla ise vont dişlisi sorunlu demektir . Aracın hız evmelenmesine dikkat edin ve yan aynayı egzoz tarafına dogru çevirdikten sonra aracı kullanmaya başlayın ki aracın siyah duman atıp atmadığına göz ucuyla bakın. Sizin yapabilecekleriniz sanırım bunlar. Bunlarda sorun yoksa tamircinize götürüp iyice baktırırsınız artık.

Birde tanıdık sigortacı varsa aracın pert kaydının olup olmadığına baktırın.
 
Açıklamalar için teşekkürler.

Sigortadan pert kaydına nasıl baktırılabiliyor?

Başka bir araç için sigorta acentesine sormuştum. Sadece plakadan hasar sorgulaması yapabildiğini söylemişti. Aracın alım satımı yaptıktan , ruhsatı üzerinize geçirdikten sonra detaylı bilgi görebiliriz demişlerdi.
 
sms sorgulamasında pert kaydı varsa çıkıyor ama bazen şu oluyor hasar işlenmeden araç elden çıkarılıyor sonra araç sizdeyken kayıt geliyor.

Tramerden bakın aracın önceki kasko geçmişine sonra kaskonun yapıldığı firmaların temsilciyle irtibata geçin en garanti yöntem bu.

Birde benim başıma gelenle örnek veriyim, debriyajı mutlaka kontrol edin ve turbo borusunu söktürüp içinde yağ olup olmadığına bakın bana sağlam denen araçta turbo ve debriyaj değiştirmek zorunda kalmıştım.

Son olarak hasar kaydı yoksa cebinden yaptırılmıştır ve maalesef çok dandik topluyorlar benim corsayı öyle toplamışlar araçta hiç birşey tam değildi 1tllik klipsler dahi yoktu boyası boya değil camcı ön cam değişimde bant yapıştırdı sökünce boyayla beraber geldi komple boya istiyor fiyatıda normalden düşük kimse hak etmediği sürece bile bile aracını düşük fiyata vermez ama sizin tercihiniz tavsiyem 2006 c kasa almanız yönünde olur hem temizini hem dolusunu alırsınız aynı paralara hatta isterseniz esaytronik versiyonunu
 
Açıklamalar için teşekkürler.

Sigortadan pert kaydına nasıl baktırılabiliyor?

Başka bir araç için sigorta acentesine sormuştum. Sadece plakadan hasar sorgulaması yapabildiğini söylemişti. Aracın alım satımı yaptıktan , ruhsatı üzerinize geçirdikten sonra detaylı bilgi görebiliriz demişlerdi.

Bi akrabamız için benim sigortacıya aracın ruhsatı ile gidip aracın pert kaydının olduğunu öğrenmiştik. Anlayacağınız isterse bakar. Bakmak istemiyorsa ÇIKMAZ ABİ BAKAMAYIZ deyip işin içinden çıkarlar. (Ben bu aracı aldıktan sonra kaskolatacam acaba ne kadar tutar diye sorun bakalım ne diyecekler.) PARA GELECEK YA HEMEN BAKAR :)
 
Geri
Üst