2010 1.4 Corsa D Yanık Kokusu

miakturk

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba, aranıza kullanıcı olarak yeni katıldım ama uzun süredir bir okuyucuyum. Aracım 2010 model Corsa D, 1.4 ve Tam Otomatik vites. 111. yıl özel paketi.

Aracı Ağustosta aldığımdan beri su eksiltme şikayetiyle devirdaim pompası ve termostat kütüğü değişti. Bunlar ayrı zamanlarda değişti ve 3 aydır artık su seviyesi sabit, eksiltme göremiyorum. Ek olarak 2 kez V kayışı ve gergi kütüğü değişti. Termostat gövde değişimi sırasında yağ değişimini de yaptırdım. Su eksilttiği dönemde var olan yoldan geldikten sonra arabadan inince kaput bölgesinden yanık kokusu gelme şikayetim devam ediyor. Su eksiltirken kaçan antifriz yanıp koku yapıyordur diye düşünüyordum, ama artık su eksiltmesi yok.

Su seviyesi eksilmeyince haliyle aklıma yağ kaçağı geldi, çünkü yanmış yağ kokusuna da benziyor. Yağ seviyesini kontrol ettim ve hala 100% durumda ve ilk koyulduğu renginde motor yağı. Aracın altına da baktım, damlama vs yerde yağ lekesi yok. Bahsettiğim koku yol uzadıkça daha belirgin hale geliyor gibi hissediyorum, yanık bir yağ veya plastik kokusu gibi emin değilim. Araçtan inip kaputa yaklaşınca geliyor bu koku, çevresini saracak kadar yoğun bir koku değil yani normal bir şekilde inip bagaja doğru gidersem bu kokuyu duymuyorum. Yardımınıza ihtiyacım var, aşağıda bazı bilgiler vereyim;

* Araçta kaput koruma var, plastik sanırım. Üstünde boya kalkması gibi kuru boya parçaları vs var, değişim yapılırken baktım. Antifriz buraya da akmıştı su kaçırırken.
* Arabayı alırken aksta terleme var dediler. Aracın altına bakınca yolcu koltuğunun altında bi yerde terleme var cidden, peçeteyi sürdüm geçen gün ve siyah bir yağ gördüm. Ne yağı olduğunu bilmiyorum. Ama damlatma yapmıyor sadece orası ıslak gibi biraz.
* Bahsettiğim koku klimadan/kaloriferden içeriye girmiyor. Yalnızca kaput tarafından geliyor.
* Bu durumu Bosch Servise anlattım ama sanırım yanlış anladılar. Fren temizleme spreyi vardı listede sanırım balata temizledir, bir de polen filtresi değiştirmişler ama zaten koku içeri gelmiyor.

Şimdiden bütün cevaplar için çok teşekkür ederim.

Geri