2012 astra egzoz fikirleri

sercan.arabacioglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aranıza yeni katıldım tabi ki sizden bilgi almak isterim astrama egzoz taktırmak istiyorum ama çok bagırmasın kulak tırmalamadan eee tabi azcık gaza yüklenincede bağırsın tabi bole bi egzoz var mıdır ? yardım ederseniz sevinirim.

hoşgelmişsin, egzos takıp polislerden tedirgin olmak ve çevredeki insanlardan küfür yemek yerine açık hava filtresi taktırabilirsin, düşük devirlerde normal arabanın sesine ek gürültü vermez 3bin devirde başlayan homurdanma 5-6 bin devir aralığında Vtec benzeri bir sese dönüşüyor ve gerçekten harika ses var, 1.6 vectrada durum bu x16xel kodlu motorda, sanırım seni tatmin etmeye yeterlidir, açık hava filtresi yakıtı kötü etkiler diyenler oluyor, sesi duymak için çok basarsan çok yakarsın çözümü basit :)

bolt on kitler var araban için,remus,supersprint,magnex vs...
muayeneyede girersin,hafif kusurlu olarak geçersin,kusurda egsoz gürültülü der geçer,ama sonradan kaynak cart curt oldumu olmuyor...
geneli tüv onay olduğu elyaf ve tünel yapısı parayı aldığı için sesten yana problem olmaz.egsoz sevmeyenin bile hoşuna giden bi homurtusu olur...Üstlerdede artık sen düşün..

Aracın astra da motor bilgisini verirsen daha ii yardımcı olabiliriz. 1.6 mı, 1.6T mi 1.4T mi 1.3 CDTI mı?

Vanalı demiyeceğim size şimdi heryerden tokat yemiyelim.
Orta kat iptali sona güzel bir performans.hmmm tam istediğiniz gibi.Yada son susturucu iptali + hava filtresi. ovv hem yüksek devirde güzel ses hemde arada "pat patt" diye patlatıp fantazi yaparsınız :) Şu arabayla oynaya oynaya artık egzozun her bir b.kundan anlar oldum :D

Vanalı dediğiniz şey kumandalı ise neden bu kadar karşısınız ki ? Bence kumandalı egzoz daha iyi işte şehir içinde kapatır şehir dışında açar :D

Ama kumandalı egzoz sesi o dediklerinizden daha çok verir çünkü vana açıldığında son susturucu iptal olur duman direk orta egzozdan çıkar buda yüksek ses + yüksek yakıt tüketimi demektir kuzen ;)

Vanalı dediğiniz şey kumandalı ise neden bu kadar karşısınız ki ? Bence kumandalı egzoz daha iyi işte şehir içinde kapatır şehir dışında açar :D

Ama kumandalı egzoz sesi o dediklerinizden daha çok verir çünkü vana açıldığında son susturucu iptal olur duman direk orta egzozdan çıkar buda yüksek ses + yüksek yakıt tüketimi demektir kuzen ;)

vanalı egzozu istediğin yere yakarsın.sen son susturucu iptal olur diyosun bende manifolt çıkışına takılı + katalitik convertör boşaltıldı.sen demek ki benim arabaya binsen direk inersin :D ha bak oda olabilir.bi adet vanalı takılır ama nereye son susturucudan sonra.Tabi oda olmayacak.Neden?benzin deposuna denk geliyo.Varsa 400-500 TL niz gidip 30-40CM lik bi orta susturucu alınır.Orjinali sökülür o kaynatılır hemen ağzına bi vanalı.O tam istediğiniz sesi verir.Hem isteyincede kapatılır.Ama tabi ne kadar para verirsiniz bu sisteme orası size bağlı

vanalı egzozu istediğin yere yakarsın.sen son susturucu iptal olur diyosun bende manifolt çıkışına takılı + katalitik convertör boşaltıldı.sen demek ki benim arabaya binsen direk inersin :D ha bak oda olabilir.bi adet vanalı takılır ama nereye son susturucudan sonra.Tabi oda olmayacak.Neden?benzin deposuna denk geliyo.Varsa 400-500 TL niz gidip 30-40CM lik bi orta susturucu alınır.Orjinali sökülür o kaynatılır hemen ağzına bi vanalı.O tam istediğiniz sesi verir.Hem isteyincede kapatılır.Ama tabi ne kadar para verirsiniz bu sisteme orası size bağlı

O dediğin sistemi burada usta bana düğmeli olursa 200 TL uzaktan kumandalı olursa 250 TL ye olur dedi , yapacağı şey aynı seninde yazdığın gibi orta susturucuyu tamamen söküp kendi yaptığı vanalı egzozu kaynatmak sonrası ise sana kalmış vana kapalı olursa araç normal orjinalinde nasıl çalışıyorsa öyle çalışır açık olursa duman direk son susturucudan değilde orta susturucudan çıkacağı için tatlı bir ses oluşur ;)

Dipnot : Usta başka hiç birşeyi ellemiyorum diyor yani katla manifoltla şunla bunla uğraşmıyorum diyor sadece orjinal orta susturucuyu söküp yerine kendim birleştirdiğim vanalı egzozu kaynatıyorum diyor

Atmosferik de ne kadar çoksusturucuyu söker ve boruları ne kadar geniş yaparsanız alt devirlerinizi ve torku o kadar öldürürsünüz.

Araç turbo ise benim yaptığım gibi orta susturucuyu iptal edip sonu orjinal bırakmak arkadaşın istediği sesin aynısını veriyor.

Atmosferik de ise ortayı iptal etmek daha bir gürültü çıkartıyor. Sondan bahsetmiyorum bile.

Eğer aracınız atmosferik ise siz ne yaparsanız yapın egzost uygulamanızda alt devirlerde ve rölantide giderken ses artışı olacaktır. Yani normal giderken orjinal sadece gaza bastıınızda homurdana bir sistem zor. Onun yerine açık hava filtresi isteğinize daha uygun gibi görünüyor

O dediğin sistemi burada usta bana düğmeli olursa 200 TL uzaktan kumandalı olursa 250 TL ye olur dedi , yapacağı şey aynı seninde yazdığın gibi orta susturucuyu tamamen söküp kendi yaptığı vanalı egzozu kaynatmak sonrası ise sana kalmış vana kapalı olursa araç normal orjinalinde nasıl çalışıyorsa öyle çalışır açık olursa duman direk son susturucudan değilde orta susturucudan çıkacağı için tatlı bir ses oluşur ;)

Dipnot : Usta başka hiç birşeyi ellemiyorum diyor yani katla manifoltla şunla bunla uğraşmıyorum diyor sadece orjinal orta susturucuyu söküp yerine kendim birleştirdiğim vanalı egzozu kaynatıyorum diyor
egsoz yok uğur onda borudan çıkan hava,yırtık patlak egsoz gibi hiçbir esprisi yok kötü bir ses...yani gürültü...

Geri