2013 astra classic aldım

banada normal gelmiyor ama 4 servisi aradım ustaların normal demesi şaşırtdı beni bulundugum ilde servis de yok yada ustalar sallamıyor araba kullanma konusunda 7 yıllık şöförüm astra g aracım vardı 4 sene 1 kere fan ses duymadım

Şu araba kullanma tarzımla ilgili tavsiye yerine sorunun ne olacagi ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

Sorununuzu bu şekilde değilde daha net şekilde açıklarsanız daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz, örneğin aracın hararet göstergesi varmı, var ise normal seviyenin üzerine çıkıyormu, sonra araç benzinlimi, dizelmi?

Ayrıca soğutma fanı siz aracı kullanıyorkende çalışıyordur, motor sesinden dolayı duymuyor olabilirsiniz, motoru stop edince duyulması sizi yanıltabilir.

gizli menüden motor sıcaklığına bakabilirsin

Merhabalar , size yukarıdada bu konudan bahsetmıstım

Mehmet bey , aracınızın stop edınce fan acması neredeyse ımkansız denecek kadar zor bir durumdur , bunun için bayagı ugrasmak gerekır , ben corsa 1.2 de daga tırmandıktan sonra bile bu durumla karsılasmadım ve karsılasmamda nerden bakılsa ımkansız gibi bişey , yada ben arabama bunu yapacak kadar hain birisi degilim...

Bakınız arabanız 95 dereceyı gectıkten sonra Fan ilk kademesinde calısır ve derece arttıkça kademeli olarak 3. kademeye kadar gelir , eger 105 dereceyı gecerse, arac stop ettıkten sonra fan calısmaya devam eder... 105 derece oldukca uçuk bir rakamdır , eger biraz uzun sure bu sekılde arabayı kullanırsanız conta yakmanız yakındır... Bence araba kullanma konusunda biraz kibar olsanız (devırsız kullanma-normal kullanma) bu tarz hıcbır sorunla karsılasmazsınız ;)

NOT: Devirli kullanıyorum dedıgınız ıcın bu yorumu yaptım...

ne alakası var hayinlikle. adam 2500 devirle araba kullanınca falan fan mı açarmış. ki ayrıca opel araçlarını bilmem bilirmisin genelde benim vectra c'de dahil 80 105 derece arası gezinir hararet göstergesi. 105 derece opel arabası için normal. uzun yolda 90 dereceye sabitlenip kalıyor. astra g'de ise 90 dereceyi geçtiğini görmemiştim hiç mesela. ama astra f kasada 105 dereceye usta normal demişti. ben neredeyse termostat değiştirecektim...

Geri