2013 Opel corsa 1.4 beygir gücü sorunu

Acemicorsa

Kayıtlı Kullanıcı
10-Balıkesir
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar henüz yeni opel corsa 1.4 2013 model araba aldım. arabanın beygir gücü fabrika çıkışı 100hp iken ekspertizde 65hp olarak ölçüldü. Ekspertizci araçla hız yapılmamış motoru açılmamış önemli birşey değil dedi. Şimdi bu beygir gücünün düşük çıkması önemli değil midir? Beygir gücünü yükseltebilmem mümkün mü?

yapılan ölçüm yol koşullarında yapılan bir şey değil. bir düzenek üzerinde aracın tekerleri dönüyor rüzgar yok yük yok yere tutunma yok. bence bu iş yanlış hesap.

Şaşırtıcı bir kaç bg düşük çıkabilir yalnız 35 bg düşük çıkmış. Silindirlere Kompresyon testi yapılmalı . Bana pek açıklayıcı gelmedi motoru açılmamış olduğu lafı. Ek bilgi olarak km ne kadar çok ise ayrıca arac bakimi eksik hor kullanilmissa beygir kaybı elbet yaşanır..

Ekspertiz ölçümlerine çok takılmayın.Test cihazlarının kalibrasyonu ne zaman yapılmış belli değil.Bu dediğim olayda eksperlerin kullandığı tüm cihazlar dahil.Boya ölçüm,fren ve süspansiyon testi,dyno test vs.Bu tip kalibrasyon işleri maliyetli işler olduğu için hiçbir ekspertiz bu işlemi yaptırmıyor.Siz aracı sağlam bi ustaya götürün gerisi boş işler.Aracınızda hayırlı olsun bu arada.

Şaşırtıcı bir kaç bg düşük çıkabilir yalnız 35 bg düşük çıkmış. Silindirlere Kompresyon testi yapılmalı . Bana pek açıklayıcı gelmedi motoru açılmamış olduğu lafı. Ek bilgi olarak km ne kadar çok ise ayrıca arac bakimi eksik hor kullanilmissa beygir kaybı elbet yaşanır..

Araç 100 binde rehabilitasyon kurumu sahibinden aldım arabayı hor kullanmış olabilir servis aracı olarak öğrencileri getir götür yapmış olabilir.

Araç 100 binde rehabilitasyon kurumu sahibinden aldım arabayı hor kullanmış olabilir servis aracı olarak öğrencileri getir götür yapmış olabilir.

100 bin km az değil 2013 modele gore. 10 -15 bin km sonra triger zincirinin değişimi var. Bu km kadar yapılan bakımlar önemli faturası yapılan bakımlar yazılmış mi? Yoksa acilen V kayışı sonrasında bujilerin değişimi şarttır. Baskı balata durumu da önemli.

Benim sattığım araçta normalde 95 beygirdi ama ölçümlerde 75 beygir çıktı.Tabii aradan geçen yıllar ve yapılan km çok etkili. Her ne kadar düzenli bakım yapılsa da zamanla motor kurum bağlıyor güçten düşüyor.Tabii bunun bir çok nedeni de var. Araçta hız yapılmamış motor açılmamış gibi bir mazerete de katılmıyorum, 4-5 senedir yapılan km rağmen bu durum olmaz diye düşünüyorum.

Geri