-25°c... Araç Çalışmıyor...

ksk_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar dün aracı çalıştırmışım -9.5 dereceydi... ilk seferde almıştı...
Bugün inanılmaz soğudu hava araçta -15 diyor termometre, ön cam, arka cam, tavan, kaput komple buz...
asıl inanılmaz olanı bagajdaki antifrizli mavi cam suyu donmuş (!) içinde buz parçaları var... üzerinde -22 ye kadar dayanıklı yazıyor bide... sanırım hava hissedilen -25 civarı...
Neyse kontağı yarım açtım, yandı kızdırma işareti, 6-7 saniye sonra söndü...
Kapattım kontağı tekrar aynı şekilde 3-4 kez hazır hale getirmeye çalıştım;
Sonra bastım marşı alıyor 3-4 saniye ancak çalışmıyor... Tüm ışıklar yanıyor bende marşı kapatmak zorunda kalıyorum zorlamamak babında... 4-5 kez denedim bu şekilde oldu...
Araca ekim ayında daha öncekinin aynısından kırmızı antifriz kattırdım, normal mi çalışmaması?
Akü mü zayıf olabilir acaba? Akünün üzerinde opel yazıyor... fabrika çıkışındaki akü olabilir mi ki? 6-7 yıl gider mi bir akü?

Bagajdaki dondu ise ki zaten çoğu uyduruk mal kusura bakma alman malı hariç gerisi boş :) eğer o dondu ise o kadarda soğuk ise motor antifrizine baktınmı? merak ettim aman Mazallah...

motor suyunun onemi motor isindiktan sonradir. donmussa tehlikelidir ama soguk olmasi marsi zorlastirmaz. benim gorusurum, enjektor agzina kadar gelen mazotun donmus oldugu yonunde. kaputu acin. onune bir ufo koyun yarim saat isitsin garanti calisir :) mazot donmustur mazot. korkmana gerek yok. aku de sikinti olsa mars ya basmazdi yada keyifsiz basardi. senin aracin atesliyor fakat yakit yok. sikinti burda. kamyoncular minibusculer sabah calismayan araclarinin altinda ates yakip mazot depolarini isitirlar. hatta bir yerde okumustum giderken donmasini engellemek icinde egzozdan paralel boru cekiyorlarmis yakit deposuna. boylece isitarak ilerleyip donmayi engelliyorlarmis. mazotun donma derecesi de bildigim kadariyla -20 lerde.

Son düzenleme:
Melih motor bloğundaki su donarsa ne olur?

motor suyu donarsa motor blogu catlayabilir ama konumuz o degilki. arkadas cam suyu donmus demis. mavi antifiriz -45 derece soguga dayanikli. yani soguk motor suyundan birsey olmaz. donmussa tehlikeli ama donmaz. tabi antifiriz diye cam suyu konmamissa. donmus cam suyundan ise hic birsey olmaz. yukardaki mesajim yanlis devam etmis ve anlasilmis duzelteyim hemen

Böyle daha güzel oldu :D

Aracın dizel olduğunu yeni farkettim mazot donmuş olabilir o soğukta
ama arkadaş bagajdaki cam suyu dondu diyor ben ikaz manasında o dondu ise motor suyuna dikkat etsin oda donmasın diyorum -25 drece az değil.???
yine mazallah diyelim

bugün okulumuza servis taşıyan araçta çıkamadı zaten mazot donmuş dedi adam... bende mazottan şüpheleniyorum...
2 ay önce eski antifrizi komple boşaltıp bunu kattık...
20111024231648_febi.jpg

adam en kalitelisinin bu olduğunu, ürünün alman marka Wolkswagen ve opeller için en uygun olanının bu olduğunu söylemişti... öyle ucuz bişey de değildi, iki tane 1.5 lt'lik almıştım 35 TL mi ne para vermiştim...

Zaten motor soğutma sıvısının kapağını açtım baktım üfledim içindeki kırmızı sıvı sallanıyordu donmamış sanırım sıvıydı...

Ben uyduruk derken cam suyundan bahsettim :) yanlış anlama antrifirzin yeni ise korkma donmaz ama mazot donmuştur -22 derecede donar kaliteli ise oda yani kış mazotu :)

bugün okulumuza servis taşıyan araçta çıkamadı zaten mazot donmuş dedi adam... bende mazottan şüpheleniyorum...
2 ay önce eski antifrizi komple boşaltıp bunu kattık...
20111024231648_febi.jpg

adam en kalitelisinin bu olduğunu, ürünün alman marka Wolkswagen ve opeller için en uygun olanının bu olduğunu söylemişti... öyle ucuz bişey de değildi, iki tane 1.5 lt'lik almıştım 35 TL mi ne para vermiştim...

Zaten motor soğutma sıvısının kapağını açtım baktım üfledim içindeki kırmızı sıvı sallanıyordu donmamış sanırım sıvıydı...

genlesme tankinin kapagini acip ( sari kapak ) icindeki suyun durumuna bakabilirsiniz. mazot donmustur kesin. biraz bekleyin havalar iliyinca cozulur. yada altinda ates yakacaksiniz dedigim gibi :)

Geri