3. Kademe fan arıza kodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meriva64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
radyatorsogutma fanı 3. kademe sinyal vermiyormuş..1ve 2 calışıyormuş...araç sogukken arıza ışıgı yanmıyorr... şehir içinnde sıcak havada düşük viteste gittigim zaman arıza ışıgı yanmakta.... sogukken ilk çalıştırdıgımda arıza yanmıyor.. teşekkürler....

yorum yapmak isteyenler için devre şeması ekte.

Ekli dosyalar

• fan.webp
    fan.webp
    4.9 KB · Görüntüleme: 35
servis ve özel servisler sök at yenisi takıyorlar... özel servis beyin degişecek dedi. hiç bişeye bakmadan...... anlaşılan beim saglam bi elektrikçiye ugramam gerek once...olmazsa artık beyini yenileriz... care yok... çok teşekkürler

Acemi veya kötü niyetli ustalar hemen beyin arızası derler..
Beyin arızası tamirinin de 300 Tl den 600 Tl ye kadar yolu vardır..
Ama siz önce kalorifer fanı mı onu belirtin..
Öyle ise sorunun beyinle hiç ilgisi yok.. Başımdan geçti biliyorum.
20 Tl bile yeter..

Acemi veya kötü niyetli ustalar hemen beyin arızası derler..
Beyin arızası tamirinin de 300 Tl den 600 Tl ye kadar yolu vardır..
Ama siz önce kalorifer fanı mı onu belirtin..
Öyle ise sorunun beyinle hiç ilgisi yok.. Başımdan geçti biliyorum.
20 Tl bile yeter..

hyır motoru sogutan haharet yapmsaını engelleyen fan.. 1 ve 2 de çalışmakta 3. de arıza vermekte... ayrıntılı bilgiyi sayfada verdim..teşekükrler

Konuyu yakından takip ediyorum zira bende klimaya gaz bastırdığımda üzerinde radyatör işareti olan arıza lambası yandı. Cihaza bağladıklarında klima fanı (radyatörün önündeki fan) 2. kademeye geçmiyor demişlerdi. Fanın değişmesi gerektiğini söylediler ancak vaktim olmadığı için yaptırmadım.
Şuna dikkat ettim'ki uzun yol yaparken arıza lambası yanmıyor. demekki uzun yolda 2. kademeye geçme ihtiyacı duymuyor fan.
ancak yoğun trafkte ve şehiriçinde yanıyor.
Sizdede fan değişikliğiyle sorun giderilebilir belki
Tabi benim arızamada önerisi olan varsa bekliyorum.

İşin fan ile alakası yok fan 1 tane ve devir ayarlamasını yapan bir direnç grubu ve bu direnç grubuna kumanda eden 3 tane röle var rölelere kumanda eden beyinden gelen 3 adet uç var elektrik şemasını her nedense büyük olarak yükleyemedim.yükleyebilirsem oradanda görebilirsiniz.

İşin fan ile alakası yok fan 1 tane ve devir ayarlamasını yapan bir direnç grubu ve bu direnç grubuna kumanda eden 3 tane röle var rölelere kumanda eden beyinden gelen 3 adet uç var elektrik şemasını her nedense büyük olarak yükleyemedim.yükleyebilirsem oradanda görebilirsiniz.

Peki nerededir bu devre ve bu devre üzerinde ne yapmak gerekir

Geri