30000 bakım

GALERİCİ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar bugun servisten fiyat aldım 510 ytl dediler bakıma ve yan komsu ustamdan fiyat aldım malzeme aynı 120 ytl dedi ne dersiniz nerde yaptırmalıyım 510 cok fazla geldi bana birde fren balatasını sordum daha 20bin gider dediler birde fiyatını ögrenim dedim 20bin sonra balata kaca degicek diye sadece balata 140ytl artı iscilik dediler 6ay garantisi var aracın ama bir yandanda 510 ytl cok geldi zaten aracıma cok iyi bakıyorum bakımı dısarda 120ytlye yaptırmayı dusunuyorum bakım aynı bakım bir fark yok zaten yeni araba eski araba olsa sorun cıkarır dicamda yeni araba ne dersiniz bir fikrinizi alayım arkadaslar saygılar.....

Garanti olayını fazla umursamıyorsan dediğin yerde yaptırabilirsin tabikide ama aracın yetkili servis dışın da bakım yapıldığın dan garanti dışın da bırakabilirler her hangi bir sorun olduğun da...yetkili servisle özel servis fiyatları arasın da uçurumlar var haklısın.corsanın 30000 bakımı ne kadar tutar parçaları ne kadar bilmiyorum net ama orgin parça kullan o parçalarda zaten garanti altın da....Yanlız fren balataların 20 bin daha gideceğini sölemeleri biraz garip olmuş toplam da 50000 km oluyor sanırım biraz uçuk bir kilometre...sonra diskleride bozma yani balataları değişmedin diye.anlican fren olayını es geçme derim hem can hem mal....ben yetkili servislere gitmiyorum tanıdığım ahbab olduğum özel opel servisin de aracımın başında durarak orgin parçalarıyla bakım yaptırıyorum.diğer arkadaşların yorumuna bakarak karar verebilirsin kolay gelsin.

bende balataların uzun gittini biliyorum fakat genelde uzun yol gittigim icin balatalar yarım bile olmamıs daha bu arada opel almanyadan aradılar benı merak ettigim birsey vardı kullanım kıtabında mazot filtresinin 30000de bir yada senede bir degistigini yazıyordu aradıklarında sordum dedim servis bu mazot filtresini herseferinde degisiyor!
opel almanyada her seferinde degil gerekiyorsa degişmeli normali 30000kmde birdir dedi

30000 bakımı işini ne yaptın kısmetse bende yarın yaptırmayı düşünüyorum

Yalnız 60 bin bakımında benzinli uçmuş ya;

60.000 km bakımı
Astra H 1.6 lt : 798 ytl
Astra H 1.3 CDTI: 515 ytl

Corsa C 1.4 lt : 682 ytl
Corsa C 1.3 CDTI: 488 ytl

o almanya içindir bizim mazotumuz çok kötü ben her 7500 km de değiştiriyorum

bakım ile ilgili konu açılmışken bir soruda ben sorayım;
geçen yıl aracımın bakımını (22.000 km de) garanti süresi devam ettiği için yetkili serviste yaptırdım.
bu sene garanti doldu aracım 33.000 de, bir sonraki yağ değişimi için 37.000 yazmışlar.
bu km yi doldurmasını bekleyeyim mi?
yoksa kış geliyor, hatta geldi.. bakımını yaptırayım mı?
bakım maliyeti hakkında bilgisi olanlar yazarsa fikir edinmiş oluruz.

2006 astra cdti, km:33000

bu arada bakımı dısarda yatırdım 200 ytl civatı tuttu