Bunlar cahillikten kaynaklı şeyler. Dağa çıkanların hepsi işsizlikten yada cahillikten kandırılarak çıkıyolar. Aynısını söyleyen Osman PAMUKOĞLU'dur. Doğuya yatırım yapılmazsa eğer çok daha kötü günler bizi bekliyor. Eğer bir ağaca su vermezsek o ağaç ölür ve yok olur. Askerliğimi doğuda yaptım. Örneğini vereyim. 16 yaşındaki kız çocuğunu kalk senmi terörist yapalım diye götürebilirler mi? Hayır. Ama imkansızlıklar içinde imkan sunuyolar(Dağın başında otel var seni oraya götürücez gibi) sefaletten bıkan da dağa ormana bayıra atıyo kendini. Sonrada ailesine zarar vermekle tehdit ediyorlar,öldürürüz seni diyolar. Terör böyle oluşuyo...
Kısmen katılıyorum ama tamamen katılmam imkansız. Peki doğudakilerin imkansızlıktan dağa çıktıklarını, kandırıldıklarını (demekki aptallar) kabul edelim, ya büyük şehirlerde yaşayan, olaylara karışıp devletin malına, vatandaşın mal ve canına zarar verenlere ne demeli. Sen kanmak istiyorsan kandıranın bol olur. Cahilliğin arkasına sığınıyorlar ama çocuklarını ön saflara yerleştirmeyi, çevreyi yıkıp dökmeyi çok iyi biliyorlar. Bir defa kavga etmek, yakıp yıkmak bunların kanına işlemiş, yok doğu şöyle yok doğu böyle diye de edebiyat yapmasınlar. Anadolunun çoğu yerinde de yol yok, okul yok, iş yok. Bu insanlar neden terör yaratmıyor? En ufak bir şeyde ağızlarını yaya yaya hemen devlet bize yardım etsin, baksın demiyorlar mı? Doğuda okula giden çocukların ailelerine devlet para yardımı yaparken ben çocuğumun okuluna devlet okulu olduğu halde para ödüyorum. Başkente 150 km uzaklıktaki Çankırı'nın köy okullarında halen tezek yakıldığını, boya badana ve temizlik işlerinin öğretmenler tarafından yapıldığını doğuda kaç kişi biliyor acaba. Yeşil kartların dağılımı en fazla hangi yörede. Kimse kusura bakmasın bu tipler asalak yaşamaya alışmışlar. Para pul yok ama düğünlerde atılan mermilerin de haddi hesabı yok. Kendisini severiz veya sevmeyiz bugün başbakanımız doğuya iktidarları döneminde ne kadar para harcandığını açıkladı, doğruysa inanın korkunç rakamlar. Öğretmen, doktor, mühendis yok diyorlar devlet gönderiyor işlerine gelmeyince ya tehdit ediyorlar, ya darp ediyorlar baktılar olmuyor vuruyorlar. Biraz Allah korkuları varsa şapkalarını önlerine koyup biraz aklı selim düşünsünler. Diğer taraftan o kadar doğulu zengin var, peki bunlar neden kendi memleketlerine yatırım yapmıyorlar? En başta kendilerinin yatırım yapması gerekmez mi?