4 Ay Önce Yapılan Boya Korumanın Etkisi (drwaverunner)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4 Ay Önce Yapılan Boya Korumanın Etkisi (drwaverunner)

Maşallah Hüsnü bey ilk günkü gibi pırıl pırıl parlıyor.. bende duymuştum suyun top top taplanması boya korumanın etki sürecinin hala devam etmesindeki etkeni olduğunu.

Arac yağmur altında bekledikten sonra eğer cilayla yıkamıssanız. Hafif bir eğime geldiğinizde tavandaki sular bir anda aşşağıya iniyor cok hos bir görüntü oluyor. :)

sn. drwaverunner; ilk olarak bu karda kışta arabası pırıl pırıl olanlardan olduğunuz için tebrik ederim. son bir kaç gündür aracımın rengini unuttum diyebilirim. ikincisi, nerede olduğunu hatırlayamıyorum ama daha önce ya bir yerlerde okumuştum ya da sanayide eski ustam söylemişti sıfır araçlar fabrikadan boya korumalı olarak çıkarlar alır almaz yapmanıza gerek yok gibi..neyse yaza girerken yaptırırım diye yaptırmamıştım. yağmur sonrası aynı su damlacıkları sizin aracınızda durduğu gibi bende de duruyor. ama kaputta, aracın yıkamacıda ya da serviste fırçayla yıkanmışçasına kılcal izikler oluşmuş. (yıkamacı "kesinlikle fırça kullanmayız abi, sen geldiğinde zaten öyleydi" dediği vede kirden dolayı bende farkedip de yıkamacıyı yalanlayamadığım için nerede olduğu konusunda emin değilim). eğer boya koruma yaptırsaydım bu fırça izleri yine de oluşurmuydu? önümüzdeki ay boya koruma yaptırmayı planlıyorum. acaba bu kılcal çizikler kaybolurmu?   

ercub link' Alıntı:
sn. drwaverunner; ilk olarak bu karda kışta arabası pırıl pırıl olanlardan olduğunuz için tebrik ederim. son bir kaç gündür aracımın rengini unuttum diyebilirim. ikincisi, nerede olduğunu hatırlayamıyorum ama daha önce ya bir yerlerde okumuştum ya da sanayide eski ustam söylemişti sıfır araçlar fabrikadan boya korumalı olarak çıkarlar alır almaz yapmanıza gerek yok gibi..neyse yaza girerken yaptırırım diye yaptırmamıştım. yağmur sonrası aynı su damlacıkları sizin aracınızda durduğu gibi bende de duruyor. ama kaputta, aracın yıkamacıda ya da serviste fırçayla yıkanmışçasına kılcal izikler oluşmuş. (yıkamacı "kesinlikle fırça kullanmayız abi, sen geldiğinde zaten öyleydi" dediği vede kirden dolayı bende farkedip de yıkamacıyı yalanlayamadığım için nerede olduğu konusunda emin değilim). eğer boya koruma yaptırsaydım bu fırça izleri yine de oluşurmuydu? önümüzdeki ay boya koruma yaptırmayı planlıyorum. acaba bu kılcal çizikler kaybolurmu?     

Boya koruma yapsanızda yapmasanızda o kılcal çizikler oluşur. Kılcal çiziklerin en büyük sebebi süngerle yıkama ve temiz olmayan bezlerle kurulama yapmadır. ֖zellikle temiz kurulama bezini oto yıkamacılarda bulmak pek mümkün değil. O sebeple kılcal çiziklerden kaçınmamız pek mümkün değil, aracınızı kendiniz yıkamadıktan sonra.

Basınçlı suyun da kılcal çiziklere neden olduğu ile ilgili duyumum var ama tabi kurulama bezini aracın her yerinde kullanılmasının etkisi de var kılcal ve dairesel çiziklere...

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=HaKaN link=topic=793.msg13932#msg13932 date=1299763670]
serviste mi yaptırmıştınız boya korumayı?

Sn. HaKaN,

Serviste yaptırmadım. Daha önce forumda fotoğraflarını paylaşmıştım. Reklam olmasın diye adını vermiyim, hatırladınız sanırım ;)
[/quote]

Hocam bu boncukların 4 aylık boya korumadan sonra elde edilmesi pek mümkün değil :) Bence aracınızı yıkattığınız oto yıkamacının şampuanı extra cilalı. Duymuştum böyle extra cilalı şampuanları ama görmemiştim. Bir daha gittiğinizde sorabilirmisiniz markasını? (Gözlerim havalarda kaç gündür, yağmur gözlüyorum boncuk fotoları çekmek için. Ama şansımıza kuru soğuk var izmirde :) )

Sn. Ebony,

Ben boya koruma yaptırdığım yerde aracımı yıkatıyorum. Onun haricinde bir yerde yıkatmıyorum. Boya koruma yapılan malzemelerle uyum içinde olan bir kimyasal kullandıklarından sanırım bu boncuk etkisi devam ediyor.

Markayı Sn. Deathburn yukarıda söylemişti :)

Marka söylemenin forumda ne gibi sıkıntı yaratır merak ettim ??

salihcaglayan link' Alıntı:
Marka söylemenin forumda ne gibi sıkıntı yaratır merak ettim ??

Sn. Salihcaglayan,

Herkes dilediği gibi marka söyleyebilir bir sıkıntı yok :)

Sadece ben gittiğim servisin, kullandığım yıkamacının adını açıkça yazmaktan çekiniyorum reklam olmasın, yanlış anlaşılmasın, insaları oraya yönlendiriyormuşum gibi olmasın diye. ;)

Kendim yanlış anlaşılmamak istediğimden. yoksa ürünlerim Meguiars olacak ;)

ebony link' Alıntı:
Boya koruma yapsanızda yapmasanızda o kılcal çizikler oluşur. Kılcal çiziklerin en büyük sebebi süngerle yıkama ve temiz olmayan bezlerle kurulama yapmadır. Özellikle temiz kurulama bezini oto yıkamacılarda bulmak pek mümkün değil. O sebeple kılcal çiziklerden kaçınmamız pek mümkün değil, aracınızı kendiniz yıkamadıktan sonra.
aracı kendim yıkamayı çok severim ama çok fazla imkan bulamıyorum. mecburen yıkamacıya da götürüyorum. peki boya koruma yaptırsam bu çiziklerden kurtulurmuyum? gerçi bunu daha öncede sordum da sanırım hakan bey başka bir konu başlığına aktarmış.

Geri