5. Vites 5400dev/dk 227km/sa (drwaverunner)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 5. Vites 5400dev/dk 227km/sa (drwaverunner)

warlordares link' Alıntı:
coşturmuşsunuz sayın Hüsnü bey... bu arada merak ettiğim için soruyorum anlık tüketim değeri nerelerdeydi...

Anlık tüketim değeri ekranıma bakmadım ama normalde ortala tüketim değerim ekranda 8.1 yazarken bu hızlardan sonra 9.2 değerini daha aştığını görmedim. Bu Ortalama değerim yalnız.

4. vites sonunda red line a girmek üzere iken 18lt/h olarak bir fotoğraf çekmiştim. 5. viteste 5000-5000 devirde 220km/sa hızlarda bu anlık tüketimin daha düşük olacağını düşünüyorum.

Denildiği gibi kalkışlarda rakam anlık birden artıp birden azalıyor.

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=alahan1963 link=topic=1276.msg27296#msg27296 date=1303365455]
E Hani bu motorların açılmasına gerek yoktu?? Ben de bu nedenle şimdiye kadar (4500 Km.) neredeyse hiç zorlamadım motorcuğumu..Sağır kalmış olabilir mi acaba, ya da açmak için hala önümde bir zaman var mıdır? Geç kalmamışımdır umarım.. 012uhu

Bu genelde halk arasında motoru açmak şeklinde kullanılan bir tabir. Yani gerçekte böyle birşey var mı yok mu ben de bilmiyorum ama ustalar genelde bunu bu şekilde söylüyor. Motor kıvamında demek istedi belki de.
[/quote]

Önceki ay fiesta sahibi bir arkadaşla pikniğe gitmiştik. Aracını alalı 1 yıl civarı oldu 120 yi hiç geçmemiş daha. Neyse ben de ilk kez yolda giderken 180 civarı bastım arkadaşta geri kalmamak için çok hızı sevmiyor oda bastı baya bir
Bu hafta dedi ki motorun açıldığını ciddi anlamda hissettim,
Yani böyle bir durum söz konusu bence.

bizim buralarda uygun bir yol bulsam bende deneyeceğim ama yok ki... var olanda da polis mevcut... Afyon-Kütahya arası zaten polisler geziyor ayrıca yol patates tarlası gibi 150 yi geçince araba havalanacak diye korkuyorsun... Eskişehir-Kütahya desen yolun Kütahya kısmı berbat ayrıca nerelerde geliş gidiş olup olmadığını bile kestiremez durumdayız... ha keza bir yer var ama orada yol kısa...daha 180-190 a gelmeden düz yol bitiyor... valla İstanbula gelmek şart oldu şöyle bir buluşmaya falan :D bir video da biz patlatsak...

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=alahan1963 link=topic=1276.msg27241#msg27241 date=1303331845]
Bu kış kıyamette bu süratleri nerede yapabiliyorsunuz allahaşkına?? Ben ısrarla temmuzu bekliyorum okkk

Beysan Abi,

Otobanda deniyorum. Genelde Bursa otobanında, İmir'e giderken.

[/quote]

bursa otobanına dikkat! her geçişimde radarla karşılaşıyorum. geçenlerde eşim biraz yavaşla diye uyarmasaydı az kalsın 170-180 le giriyordum radara

227 km/h
ben hayatım boyunca:
bu hızı hiç bir şekilde görmedim...

ne kendim bastım, ne de bu hızda gidenin yanında oturdum...
maximum 210 gördüm dü sanırım...

bu arada
videonun sonların da 226 gördüm...
227 göremedim :)

ortalarında bir yerde 1-2 sn 227 görüp iniyor diye hatırlıyorum

galiba bütün opelsizaslacılar aynı otobanda kendi araçlarını bir teste tabii tutmuşlar  :D  ben de bir zamanlar denemiştim ve paylaşmıştım.size youtube'a yüklediğim video mu göstereyim,belki yeni arkadaşlar görmemiştir. ben o yolda 223 yapmıştım,lastik ve hava koşulları farkı aracı etkiliyor olabilir..
        astra j 1.4 turbo (103kw) max speed

Paylaşım harika, videoyu izlemiştim ayrıca  greatt

Bizim arabaların zaten lastikleri hayli geniş, >160km hızlarda etkin performans için basınçların en az 36Psi olmaları bence şart.

Bunun dışında arka tamponun alt tarafı çoğu arabada olduğu gibi Astra da da paraşüt gibi duruyor, illa ki aerodinamisi dikkate alınmıştır ama..

1423 link' Alıntı:
galiba bütün opelsizaslacılar aynı otobanda kendi araçlarını bir teste tabii tutmuşlar  :D  ben de bir zamanlar denemiştim ve paylaşmıştım.size youtube'a yüklediğim video mu göstereyim,belki yeni arkadaşlar görmemiştir. ben o yolda 223 yapmıştım,lastik ve hava koşulları farkı aracı etkiliyor olabilir..
         astra j 1.4 turbo (103kw) max speed

Hocam bu yolda eğim oldukça fazla geçen hafta bu yoldan geçtim kiralık 100.000km'de motor ışığı yanan turbosu bozuk 1.3 cdti araçla 185km hız yaptım düz yolda araç 140'ı zor geçiyor :D

Bu yolda yaptığınız hızlar biraz aldatıcı haberiniz olsun.

aman o hızlarda fazla dolaşmayalım nerde ne olacağı hiç belli olmaz Allah korusun önünüze bişe atlasa ne olacağıı belli olmaz.

Geri