60bin için Özel mi yetkili servis mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım 58bin de. atmış bin bakımı yapılacak. özel serviste daha uygun fiayta yaptırabilir galiba ama aracıın garantisinin bitmesine 3 ay var...şimdi bunu riske etmeli miyim?

Tercih tabiki ama bu bakımıda serviste yaptırıp servis bakımlı diyebilirsin, faturaları da koyarsın dosyasına, hoş olur.ama maliyetler dersen özel servis tabikide avantajlı,

bence riske etme...15000 bakımları falan çok pahalı deil 60000 ne kadardır bilmiyorum ama yani 150 200 ytl bi fark olucaksa bence riske etme...benim klimadan ses geliodu götürdüm garantiden parça değişti.. işçilik hariç 304 ytl... yani garantin devam etsin inşallah sıkıntıda çıkmasın ama eğer çıkarsa? ya çıkarsa ? ehuehue

arkadaşım ben 60000 bakımına 700 ytl verdim...57000 de 60000 bakımına soktum aracı.opel gedizlerde yaptırdım...faturası mevcut .rot balans ,triger ,carbon clear,bujiler,yag,hava yakıt polen filtresi unuttugum bazı şeyler daha...

aracını satarken yararını görürsün...dün aracı sattım.63 000 de...alan adamla servise gittik bakıma ...çıkan rapor;10 numara...

arkadaşım ben 60000 bakımına 700 ytl verdim...57000 de 60000 bakımına soktum aracı.opel gedizlerde yaptırdım...faturası mevcut .rot balans ,triger ,carbon clear,bujiler,yag,hava yakıt polen filtresi unuttugum bazı şeyler daha...

aracını satarken yararını görürsün...dün aracı sattım.63 000 de...alan adamla servise gittik bakıma ...çıkan rapor;10 numara...
Altın yere düşmeyle değer kaybetmez derler. Bakımlı araba her zaman para eder. Bence de bakımını serviste yaptır.

kaça sattın aracını ezgene arkadaşım

ben yetkiliden ziyade özel servisten taraftarım, çünkü yetkilide aracınızla bakım sırasında ilgilenemiyor, aracınıza kim bakıyor bilmiyor, ne takıyor görmüyor, ustayla konuşamıyorsunuz. Hepsinde böyle değildir belki... Ama özel serviste ustayla bakım sırasında konuşup nasıl çalıştığını gözünüzle görüyor, takılan parçanın sıfır kutusundan çıkarıldığını görüyorsunuz. Yani herşey açık ve net. Fiyat farkı da çok varsa ben özel servis derim. Yetkiliyle aynı garantiyi onlarda veriyor.

arkadaşlar aracım 58bin de. atmış bin bakımı yapılacak. özel serviste daha uygun fiayta yaptırabilir galiba ama aracıın garantisinin bitmesine 3 ay var...şimdi bunu riske etmeli miyim?
benimde yakında ihtiyacım olacak. özel servisin fiyatınıda sormak lazım bence. benim yetkili servisle ilgili bir çok anımdan birtanesini paylaşıyım.
aracımı alırken erpaşa göstermiştim. aracımın cim modülünün değişmesi gerektiğini ve rot kollarında boşluk olduğunu söylediler. aracın garantisinin bitmesine 10 gün var. ben ne yapıcam dediğimde garantiden değiştiririz dediler. bende ek garanti yapacam zaten, iyi olur dediler. aracın satıcısı ile görüştüm aracı alıyorum dedim. ama araç serviste bu değişiklikler yapıldıktan sonra alıcam araç serviste kalsın. servisten cıkınca paranı bankaya yatırırız dedik adam ikna oldu ve aracı servise bıraktık. araç halledildi denildi. araçın parasını yatırdık.servise aracı almaya gittim servis danışmanı araçın cim modülünü değiştirdik. rot kollarının değişmesi gerekmiyormuş sıkmak yeterli dedi. bende bakın aracın garantisi var değişmsi gerekiyorsa değiştirin dedim. ama arkadaş yok araç gayet iyi gerek yok dedi hallettik sıktık oldu. tamam dedik çıktık servisten aracın yeniliği ve heyacanı ile eve geldik eş çocuk ana baba arkadaş derken aradan 15 gün geçti.
bir hafta sonu ağvaya gittik yolda bozuk bir yol vardı araba baya tıkırtı yapıyor. rahatsız oldum. ertesi hafta özel bir servise götürdüm. pendikte genç opel servise orda arakadaş bindi arabayı biraz kullandı. lifte kaldırdı levye ve elle boşluklara baktı. sonuç abi rot kollarında boşluk var değişecek ne kadar ücreti 150 ytl çifti herşey dahil. ama kardeş servis böyle dedi böyle yaptı olmamışmı. abi rot kolları sıkılmaz. değişmesi gerekir. saol usta dedim bunları garantiden değiştirebilirsem garantiden değiştiririm yoksa direk sana gelicem dedim.hemen servise telefon o müşteri danışmanı ile görüştüm abi bugün yoğunluk var ben sana dönecem dedi.
danışman 2 gün sonra döndü ve abi ek garantiye girmiyormuş. fabrika gantisi olsa girermiş ama ek garanti karşılamıyor. ücreti 250 ytl. bir anda kudurdum. bu araba sana geldi fabrika garantisi vardı. niye yapmadın rapordada yazıyor dedim. ozaman abi aracı getir bir bakalım. eee neyse aracın rot kolu değiştirildi ek garantiden.
sonuç bence yetkili servis dediğimiz yer bizi kandırabiliyor. hiç bir şeyde görmüyoruz aracı alıp gidiyorlar. özelde iyi bir yer bulunabilinirse bence orasıda olabilir. aracınıda izleyebilirsin. ama garanti olunca biraz mecbur gibiyiz. ben 60000 bakımı eğer özelde 350-400 ytl ye yaptırabilisem özele yaptıracam. parçalarıda gedizlerden alıyorlar. parçalar orjinal problemde olmaz.

27000 e sattım...

Geri