800 tl trafik cezası var ama benim değil nereye başvurmalıyım

yasincan51

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
cümleten merhaba
geçen hafta radar cezası yemiştim. bu gün maliyede cezayı işlettikten sonra internet bankacığından trafik cezasını ödemek için plakamı sorgulattım 2 tane ceza görülüyor birisi bana ait. fakat bi ceza daha varmış

yalnız ceza fiyatı 260 tl gecikme bedeli 540 tl toplam 800 tl ceza gözüküyor. ancak ben aracımı 6 ay önce sıfır km aldım ama plakamı kullanılmış plakalar içinden seçmiştim. etrafa sordum bu kadar gecikme zammı olması için en az 2-3 yıllık trf ceza olması gerekir dediler. internette ceza tarihi gözükmüyor.  general_mmmmmmm
bu cezaya müdahale etmesem ilerde sorun çıkarır mı yada işlemi düzelttirmek için maliye ye mi yoksa trafik tescile gitmem lazım bilgisi olan var mı   

Ynt: 800 tl trafik cezası var ama benim değil nereye başvurmalıyım

Trafik cezalarına itiraz bulunduğunuz yerin adliyesinde ki Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yolu ile yapılıyor. Durumunuzu basitçe dilekçeye belirtip altına kimlik fotokopinizi ve trafik suç tutanağı ekleyip başvuru yaparsanız ona göre ceza iptal edilebilir.

yasincan51 link' Alıntı:
cümleten merhaba
geçen hafta radar cezası yemiştim. bu gün maliyede cezayı işlettikten sonra internet bankacığından trafik cezasını ödemek için plakamı sorgulattım 2 tane ceza görülüyor birisi bana ait. fakat bi ceza daha varmış

yalnız ceza fiyatı 260 tl gecikme bedeli 540 tl toplam 800 tl ceza gözüküyor. ancak ben aracımı 6 ay önce sıfır km aldım ama plakamı kullanılmış plakalar içinden seçmiştim. etrafa sordum bu kadar gecikme zammı olması için en az 2-3 yıllık trf ceza olması gerekir dediler. internette ceza tarihi gözükmüyor.  general_mmmmmmm
bu cezaya müdahale etmesem ilerde sorun çıkarır mı yada işlemi düzelttirmek için maliye ye mi yoksa trafik tescile gitmem lazım bilgisi olan var mı    

Cezayı düzelttirmek için 6 ay önce aracınızı aldığınızı kanıtlayan bir belge ile maliyeye başvurmanız gerekiyor.
Maliye durumu kontrol edip, cezanın plakayı daha önceden kullanmış olan başka bir araca yazıldığını tespit edip, cezanızı sistemden düşürecektir.

Aynısı benim başıma geldi ama ödediğim bir ceza ödenmemiş görünüyordu.
Hemen ödediğime dair makbuz ile maliyeye başvurdum ve 5 dakika içinde sistemden düşürdüler.  :)

[quote author=MeRt link=topic=9780.msg219109#msg219109 date=1385494080]
Cezayı düzelttirmek için 6 ay önce aracınızı aldığınızı kanıtlayan bir belge ile maliyeye başvurmanız gerekiyor.
Maliye durumu kontrol edip, cezanın plakayı daha önceden kullanmış olan başka bir araca yazıldığını tespit edip, cezanızı sistemden düşürecektir.

aracın trafik tescil tarihi 17 temmuz 2013 ruhsatı götürsem yeterli olmaz mı aceba başka ne evrağı götürebilirim ki

MeRt link' Alıntı:

Aynısı benim başıma geldi ama ödediğim bir ceza ödenmemiş görünüyordu.
Hemen ödediğime dair makbuz ile maliyeye başvurdum ve 5 dakika içinde sistemden düşürdüler.  :)
Aynen öyle.  bravoo

yasincan51 link' Alıntı:
aracın trafik tescil tarihi 17 temmuz 2013 ruhsatı götürsem yeterli olmaz mı aceba başka ne evrağı götürebilirim ki

Aracın ruhsatını götürmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama siz yinede aracın faturasını da yanınıza alın.  :)
Devlet işlerinin işleyişi bir garip oluyor, iki sefer git gel yapmaktan kurtulmuş olursunuz.  :)

Benim de vardı bankadan sorguladığımda 2 adet büyük meblağlı ceza görüyordum. Ama tarihi benim ruhsat tarihinden önce olduğu için umursamadım. 1 sene sonra da kendiliğinden silindi.

Ilk defa duyuyorum zaten böyle şeyler sadece turkiyede olur benim plakada eskiydi iskillendim şimdi sorgulayim bari

Bu gün trafik şubeye gittim benim plaka daha önceden bi kamyona aitmiş. 2007 ve 2008 de 2 adet ceza yemiş bana trafik şubeden ek 1 formunun fotokopisini verdiler ve maliye ye git dediler maliyede  ki memur o borç seni bağlamaz senin yapman gereken bişey yok o borç ödeninceye kadar plakada kalır ama o kişinin tc nona yansıtılır dedi. bende plakanın üzerinden kaldırılmasını istedim. kaldırılamaz dedi. Senin rahatsız olmana gerek yok dedi. sorun yaşamazsın dedi. bende iyi deyip çıktım geldim.

belki başına gelen bi arkadaş olursa bu başlığın bi yararı olur. Yorum yapan arkadaşlara thnxx

Geri