82.000 km deki araç "Motor Revizyonu" ister mi???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umiteb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umiteb

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Meraba arkadaşlar,

Babamda 2002 model 1,4 Toyota Corolla VVT-I Terra araç var, araç 3-4 bin km de 4 litre yağı bitirince yetkili servise gitmiş, serviste aracın motor revizyon istediği söylenmiş. Aracın ilk sahibiyiz ve araç alındığı günden bu yana alındığı bayinin yetkili servisinde bakım görüyor, sanayinin kapısından girmişliği yok, bugüne kadar ne yapıldıysa o serviste yapıldı ve hiç bir bakımı geciktirilmedi.. Araç hiç bir şekilde hor da kullanılmadı..

Bu şartlar altında 82.000 km bir aracın motor revizyonu istemesi sizce normalmidi??? Motor revizyonu dediğimiz şeyin oldukça kapsamlı ve madden külfetli bir işlem olduğunu düşününce ve araç daha 82.000 km de olunca insanın cinleri tepesine çıkıyo...

Servisteki yetkili kişi de Toyota Türkiyeye konu hakkında şikayet maili atmamızı söylemiş... Bugün tatlı dilli bi mail döşedim Toyotaya, konuyla ilgilenmezlerse eğer daha sert maillerim devam edecek tabi ki, şu anda beklemedeyim..

Konu hakkında sizlerinde düşüncelerini almak istiyorum..

Normal şartlarda dediğiniz gibi kullanımlarda hele ki toyota gibi bir markada motor bitmemesi lazım ama en son bakımından sonra hararet yaptırıldıysa araca olabilir birde yağı yakarak bitirdiğinden emin misiniz? Keçeleri kontrol edin sızdırmasın seyir halindeyken mavi duman atıyor mu ? İlk baş bunlar kontrol edilmeli. Sonuç olarak fabrika hatası olmayan servis bakımlı bir aracın bu kilometrede motor istemesi bana göre normal değil.

Mavi duman attığını görmedim hiç.. Ama servisde mi farketmedi ki bunu da böyle bi tanı koydu?? Olmadı aracı servis dışında birkaç yere daha göstericem, bu arada Toyota Türkiye'den gelecek maili de bekliycem..

Emin olmadan motoru açtırmayın bence bir kaç yere daha gösterin gözü parada olan usta uğraşmak istemeyen usta hemen buna motor yapılması gerekiyor der. Mavi duman atmıyorsa aracınız dediğim gibi muhtemelen keçelerden kaçırıyordur birde yağ çubuğunu çektiğinizde boza gibi mi ? Özelliğini kaybetmiş bir şekilde mi ?

toyotanın 82binde motor istedigine ilk defa sahit oldum. egerki araba hararet fln gormediyse yada yanlıs yag kullanılmadıysa cok zor. 1.4 leri bile 200bini cok rahat goruyoken sizin arac neden boyle oldu acaba.

Japon otolari motorlarinin uzun omurlu ve sorunsuzluklariyla bilinirler bu biraz farkli olmus,

Aracınız orjınal km sımı 82,bin ?? cunku bu zamanda bırakın toyotayı cin malı arabalar bıle motorları öle revızyon ıstemıyor :(

japonlar serviste bakımları düzgün yapıldığı halde arabada bir sorun olursa bunu garantili olarak karşılıyorlar. faturayı da srvise kesiyorlar. siz mail yollamaktan vaz geçmeyin. kabul edilmezse şikayetimvar'a o da olmazsa japonyaya mail atmaya devam. daha önce 2 kere garanti süresi dolmuş aracın garantiye alındığını gördüm.

Emin olmadan motoru açtırmayın bence bir kaç yere daha gösterin gözü parada olan usta uğraşmak istemeyen usta hemen buna motor yapılması gerekiyor der. Mavi duman atmıyorsa aracınız dediğim gibi muhtemelen keçelerden kaçırıyordur birde yağ çubuğunu çektiğinizde boza gibi mi ? Özelliğini kaybetmiş bir şekilde mi ?

mavi duman atma olayı yok araçta, bugüne kadar hararetle ilgili bir problem de olmadı hiç.. yağ çubuğu çekildiğinde de yağda herhangi bir değişiklik görünmüyor, özelliğini kaybetmesi falan da söz konusu değil yani..

toyotanın 82binde motor istedigine ilk defa sahit oldum. egerki araba hararet fln gormediyse yada yanlıs yag kullanılmadıysa cok zor. 1.4 leri bile 200bini cok rahat goruyoken sizin arac neden boyle oldu acaba.

Araçta hararetle ilgili bir sorun yaşanmadı bugüne kadar.. bütün bakımları yetkili serviste yapıldığına göre yanlış yağ koyulma ihtimali de yoktur heralde... koyulduysa da o da servisin hatası..

Geri