94 gsi turbo proje

UĞUR YUMAK

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.
94 GSI'a üzerine Calibra turbonun ekipmanlarını aktarmaya kalksak ve turbo üfletmek istesek sizce nasıl olur ?
Calibranın üzerinden hangi ekipman ve parçalara ihtiyacımız olur ?

GSI ın şanzumanının dayanmama ihtimali ve yazılım gereksinimlerine olan ihtiyacı olacak. Bunlar Opel üstadlarından aldığım bir kaç bilgi.

Sıkıntılı mevzular .
Ama detaylı bilgiyi verebilcek birçok arkadaş var, yardımcı olacaklardır.

Bu konuda tüm bilgilere ihtiyacım var.
Alt yapı olarak aynı sisteme sahip olduğunu biliyorum her iki aracında. Bu yüzden bu convert işlemi çok çok zor değil gibi geliyor hep bana.
Ayrıca çok yüksek basınçlar kullanmayacağım. TD04 turbo ve evc kontrol ile 50 / 60 almayı istiyorum. Umarım işi bilen arkadaşlar yardımcı olurlar :)

Yokmu yardımcı olacak kimse ??

şanzımanın dayanmayacağını sanmıyorum,sadece son dişli oranı nı artan torka uygun geliştirmeniz gerekir..sonuçta tırbo veya atmosferik motorların şanzımanları dişli oranları haricinde aynı fiziki yapıdalar

öncelikle düşünmeniz gereken ateşleme sistemini,besleme sistemini ve en önemlisi kompresyon oranını nasıl ayarlayacaksınız..bence calibranın motorunu ve şanzımanını komple astraya monte edebilirseniz daha iyi olacaktır..

kardeş c20let işi böyle soru cevapla olacak kadar kolay bişe değil öncelikle bunu bil.... devlerle kapışmak zor iş ( m3,m6, R6 ) özveri ister...

Son düzenleme:
kardeş c20let işi böyle soru cevapla olacak kadar kolay bişe değil öncelikle bunu bil.... devlerle kapışmak zor iş ( m3,m6, R6 ) özveri ister...

Bu şekilde çok yardımcı oldun arkadaşa : )

Ayrıca nasıl bi M6 o anlamadım.
Çin versiyonu filan sanırım.

evet ortak nokia m6

Ugur Bey, biraz daha arastirmanizı rica ediyorum.. bu sitede cok konusuldu..

Yaaa aslında kimseyle kapışmak değil derdim. Sağlıklı bir şekilde turbolayabilmek sadece. Zaten sadece hafta sonu kullanıyorum aracımı. Bu yüzdende yapabileceğim herşeyi yapmak istiyorum

Geri