95 oktan mı? 97 oktan mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 95 oktan mı? 97 oktan mı?

Ben önceki aracımda 97 oktan kullanıyordum, sanki bana daha rahat daha yumuşak bir gidişi oluyor gibime geliyordu. Performas olarak daha rahat hızlanabiliyor gibime geliyordu belkide psikolojikti. araç  vw 1.4 polo'ydu. Ancak benzine gelen zamlardan sonra 97 almayı düşünmüyorum şimdilik.

Birde arkadaşımda megane vardı, 97 oktan benzin almış sonrasında aracı 2 hafta çalıştımamış. Aracı çalıştırdığında problem çıkmış servise gitmiş ve 97 oktan kullanmamasını söylemiş. 97 oktan benzin alındığında uzun süre bekletmemek mi ne gerekiyormuş ozaman birşeyler söylemişti hatırlamıyorum. Bujiler değiştirilmiş sonra. Ama bana biraz mantıksız geldi.

bayinin önerdği 95 oktanı kullanmak en mantıklısı

ecelnico link' Alıntı:
bayinin önerdği 95 oktanı kullanmak en mantıklısı

hem 95 öneriyorlar hem de daha ucuz. zorlamaya gerek yok bence

Yüksek sıkıştırma oranına sahip motorlara 95 oktan ya da düşük oktanlı benzin konduğunda benzin gereğinden öne ateşlenebildiğiden istenmeyen sarsınılara vuruntulara neden olur, 97 oktan benzin bu tür motorlarda daha doğru zamanda ateşlenir, düşük sıkıştırmalı motorlarda ise genellikle herhangi bir kayba zarara neden olmaz bu yüzden arıza yaptıracağını sanmıyorum.

1.4 140hp lik Opel motorları limitleri fazla zorlanmış yüksek sıkıştırmalı motorlar değildir, sıkıştırma oranları da düşüktür bu yüzden 95 oktan en idealidir.

Bugün bir Passat la kapışırken farkettim; aracım 4000devir ve üzerinde eski ataklığını sergileyemiyor belli şekilde gaz yemiyordu.

Depoda 97 oktan Shell var sanırım ondan oldu!!

95 mi 97 mi

Arkadaslar 1.6 t aracima 97 aliyordum. Opetten 95 aldim ne performansta ne cekiste hic dusme olmadi denedim ettim arabayi dinledim vuruntuda olmadi.. Bundan sonra para vermesemmi97 ye diyorum da siz nediyorsunuz. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Ynt: 95 mi 97 mi

forumdaki arkadaşlarımızın çoğu 95 oktan kullanıyor

Konular birleştirilmiştir.

Geri