98 ve 99 vectra Gt arasında fark var mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aydın80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
deri koltuk her ikisinde de opsiyonel yani suan piyasada deri koltuklu olanda var olmayanda.deri koltuk olanlarda ısıtma mevcut.yani deri koltuk ısıtma ile birlike geliyo.
xenon konusunda ile bu modellerin hatta gt değil diğer tüm modellerin 2000 yılına kadar xenon lu modeli cıkmadı.zaten 99 modele kadar farlar cam parabolik camdır .
2000de kaa makyajlanınca cdx modeline standart xenon geldi.
motorlarında fark varmı bilmiyorum .ben mekanik fark oldugunu düşünmüyorum ama yazılım farkı olabilir.

hiç bir fark yok dostum. fotodakilerin biri orjinal ırmscher body kitli,diğeri sonradan far tampon değiştirmiş.

ama zaten 98 ve 99 ların üretimi sadece 98 yılında çıktı...99 gt yok diye biliyorum yani varda yok olan B kasa Gt lerin hepsi 98 yılında az bi şekilde üretildi ve maddi sıkıntılar yüzünden az üretilip 1 sene kadar...kaldırıldı üretimden , revizesini ve modifiyesinide, opelin resmi modifiye taşeronu olan İrmscher yaptı. 99 la 98 arasında hiç bir fark yok çünkü hepsi 98 diye okumuştum.

xenonlu gt yok , fakat opsiyonel olarak deri döşemeli ve ısıtmalı olanı var. yani kısacası 98=99 fark yok.

Son düzenleme:
Arkadaşım usta derken dikkat etmek gerekli aslında. Sanayiide her tamirci veya kapısnıda OPEL yazan işyerinde ustalar çalışmıyor. Ben bugune kadarda pek rastlamadım araştırmacı ve bilgili ustaya.

Şanzuman kesinlikle aynı bi fark yok. F25 zaten 97 yılına kadar 2.5v6 larda var, sonra sorunlu bi şanzuman oldugu için yerine F23 kullanılmış. Gt de ise daha kısa oranlı F20 var.

Motor balansı die tabir ettigi malzeme ise Kranka baglı ve krankla ters yöne dönen 2 adet ufak mildir. Bunlar motordaki vibrasyonu min. seviyeye indiriyor. Bunlarda X serisi motorlarda yok Z serilerinde mevcut yani makyajlı kasalarda ;)

Xenon zaten 100.yıl verisonunda başladı onlarda 99model ama GT degiller.

Yani ustan yanılıyor ;)

bu konudaki en iyi bilgiyi kayhan abi verebilir sanırım..
;)

Arkadaşım usta derken dikkat etmek gerekli aslında. Sanayiide her tamirci veya kapısnıda OPEL yazan işyerinde ustalar çalışmıyor. Ben bugune kadarda pek rastlamadım araştırmacı ve bilgili ustaya.

Şanzuman kesinlikle aynı bi fark yok. F25 zaten 97 yılına kadar 2.5v6 larda var, sonra sorunlu bi şanzuman oldugu için yerine F23 kullanılmış. Gt de ise daha kısa oranlı F20 var.

Motor balansı die tabir ettigi malzeme ise Kranka baglı ve krankla ters yöne dönen 2 adet ufak mildir. Bunlar motordaki vibrasyonu min. seviyeye indiriyor. Bunlarda X serisi motorlarda yok Z serilerinde mevcut yani makyajlı kasalarda ;)

Xenon zaten 100.yıl verisonunda başladı onlarda 99model ama GT degiller.

Yani ustan yanılıyor ;)

;)

Vectra konusunda uzman ismimiz: Mehmet(kayhan)
Eline sağlık.

98 ve 99 vectra GT de balans millleri yoktur. Balans milleri 2 adettir ve özel krank sayesinde hareket kazanır ve krank'ın ters istikametine doğru hareket eder bu şekilde motorun vibrasyonu azaltılır ve motor daha sarsıntısız çalışır.
Dengeleme milleri yani balans milleri vectra gurubunda sadece 2000 ve 2001 b2 kasa cdx x20xev modellerinde mevcuttur.

ama zaten 98 ve 99 ların üretimi sadece 98 yılında çıktı...99 gt yok diye biliyorum yani varda yok olan B kasa Gt lerin hepsi 98 yılında az bi şekilde üretildi ve maddi sıkıntılar yüzünden az üretilip 1 sene kadar...kaldırıldı üretimden , revizesini ve modifiyesinide, opelin resmi modifiye taşeronu olan İrmscher yaptı. 99 la 98 arasında hiç bir fark yok çünkü hepsi 98 diye okumuştum.

xenonlu gt yok , fakat opsiyonel olarak deri döşemeli ve ısıtmalı olanı var. yani kısacası 98=99 fark yok.

99 modeli duyduğuma göre 108 adet üretilmiş
motor tip etiketinden bakabilirsiniz
ruhsat çıkartılırken trafiğe çıkış tarihine göre model yazıldığı için 99 model olarak geçen araçların birçoğu aslında 98 model
araç şasi numarası 10. karakterine bakın eğer
w varsa 98 yılı üretimidir
z varsa 99 yılı üretimidir

Geri