__--İnadına Manuel Vites Diyenler Grubu--__

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
amann arkaslar ben traktör sürüyorum ki opleim deriyajı bana pamuk gibi geliyor birde eksozmudan ara gazını verince :):) umrumda bile degil bmv m6 :P:P

Arkadaşlar konu içerisindeki olumsuz yönde tartışmaya yol açacak tüm mesajlar silinmiştir.Lütfen gereken hassasiyeti gösteriniz.
Keyifli forumlar.

Arkadaşlar konu içerisindeki olumsuz yönde tartışmaya yol açacak tüm mesajlar silinmiştir.Lütfen gereken hassasiyeti gösteriniz.
Keyifli forumlar.

Gerek yok böyle şeylere zaten...Hiç birimize de yakışmıyor...Sadece etkiye tepkiydi, geldi geçti...Kimse kusura bakmasın... ;)

Gerek yok böyle şeylere zaten...Hiç birimize de yakışmıyor...Sadece etkiye tepkiydi, geldi geçti...Kimse kusura bakmasın... ;)
yalnız tepki gereğinden biraz sert oldu. Oktay abiye yapıcı tutumundan dolayı teşekkürler. vitesler farklı olsada aynı merete biniyoruz işte, gönüller bir olsun.

yalnız tepki gereğinden biraz sert oldu. Oktay abiye yapıcı tutumundan dolayı teşekkürler. vitesler farklı olsada aynı merete biniyoruz işte, gönüller bir olsun.

Budur işte, ben teşekkür ederim.

ya neler olmus konuda ama tatlıya bağlanması güzel... ben hala inatla manuel vıtes dıyorum...:)

Halamların otomatik aracı 206.Geçen sene karlı bi kış günü nişantaşından şişli yoluna doğru -arkadaşların hatalı yönlendirmesi sağolsun- dik bir yokuştan aşşağı iniyorduk.Araba kar modundaydı.Arkamızdan da taksiyle diğer arkadaşlar geilyordu.yokuşun tam dibinde taksi vardı ve bizim araç hızlanmaya başladı.Mecburen çok ufak frene dokundum ancak araç hemen kendini saldı ve kaymaya başladık.Korna sellektör sağolsun taksici anladı ve trafiği keserek önümden çekildi.Arkadaki taksideklerde en ufak hareket yok adam 1'e almış aheste aheste iniyor.Bilmiyorum belki de ilk defa otomatikle kardaki tecrübemde yanlış mı yaptım ama çok da bi şansım yoktu o yokuştan aşşağı inerken.

biraz yanlış yönlendirme ve yanlış kullanma olmuş. kar modu denilen şey sadece kalkışta kullanılır. kalkıştan sonra araba d konumuna veya yolun durumuna göre uygun vitese alınır. otomatik vitesteki 321 konumları manueldeki viteslerin karşılığıdır. örneğin 3. vitese takılınca vites 3. vitesten sonrasına geçmez. 2. viteste 2 den yukarı çıkmaz. 1. viteste de 1i geçmez. sizin kış modu dediğiniz durumda araaba 3. viteste kalkış yapar.

eğer 1. vitese taksaydınız kesinlikle böyle bir sorun yaşamazdınız.

Geri