a kasa ısınma sorunu

ohoyt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar bende opel vectra gl a kasa var 93 model ve ilk sahibi biziz arabamda lpg yok ve hiç taktırılmadı benim sorunum arabanın ısınınca çalışmaması haraet 90iken aracı stop ettiğimizde bir daha ilk marşta ve gaz vermeden çalışmıyor bunu sıcak havalardada yapıyor nevşehirde gitmediğim usta kalmadı sorunu kimse bilmiyor kronik hata diyenler var sizce sorun ne bu sorunu başka yaşayan varmı:(

Böyle bir kronik hata hiç duymadım. Bizim bazı ustalarımız bir arızayı bulamayınca ilk yaptıkları yorum "bu araçlar böyledir" şeklinde oluyor. Tabi son derece haklılar, ne de olsa o aracı üreten yüzlerce mühendisten çok daha akıllılar.
Bir araç hararetli (aşırı sıcakken) iken çalışmıyorsa bir değil birkaç tane sebebi olur. Hararet müşüründen tut da benzin otomatiğine hatta ısınıp gevşeyen bir bağlantıya kadar iş uzar gider. O nedenle aracı Opel den anlayan bir ustaya götürmekte fayda vardır.

anlamadığım nokta kontağı çevirirken gaza yüklenirsen çalışıyo gaza hiç basmazsam çalışmıyo

Araç yolda giderken veya rölantide çalışırken devir birden bire yükseliyor veya düşüyorsa (dalgalanma değil) rölanti motoru arızalıdır, rölanti motorundaki arıza da bu tür aksaklıklara neden olur.

rolonti sağlam dalgalanma bile belli belirsiz -20 de çalışıp +40da calışmaması biraz ilginç geliyor

rolonti sağlam dalgalanma bile belli belirsiz -20 de çalışıp +40da calışmaması biraz ilginç geliyor

bu cümleden benim aklıma gelen yakıtla ilgili parçalardan birinin ısıdan dolayı genleşmesi sonucu rolanti esnasında ihtiyaç olan yakıtın yeterli olmadığıdır bu araçta imkan varsa rölantiyi bir miktar artırıp deneyerek sorunun kaynağı tespit edilebilir

bu cümleden benim aklıma gelen yakıtla ilgili parçalardan birinin ısıdan dolayı genleşmesi sonucu rolanti esnasında ihtiyaç olan yakıtın yeterli olmadığıdır bu araçta imkan varsa rölantiyi bir miktar artırıp deneyerek sorunun kaynağı tespit edilebilir

cvp için teşşekürler
bu durumda arabanın benzin kaçırması lazım ama hiçbir benzin kokusuda olmuyor

Benzin buharlaşabilir, buharlaşan benzinden dolayı enjektörlere/karbüratöre yeteri kadar yakıt gitmiyor olabilir.

öncelikle rolanti sensoruna bakın,iyice temizlensin borular dahil, sonra Savaş abimin dediği gibi motor sıcaklık müşürüne bakın bunlar aracının en büyük problemlerinin başında gelir,diğer olasılığın başında enjektörlerin gelir

Sıcaklık sensörü olduğunu düşünüyorum, Rolantide az bişi oynama varsa, borularda yaşı gereği ince bir çatlak varsa ısınınca genişliyor da olabilir.

Geri