Acaba akü birden bitermi??? yardım edermisiniz???

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar dün ilginç bir olay yaşadım. bugüne kadar hep tek seferde marş alan arabam ve akünün azalması yada sorun çıkarması gibi hiçbir emare yokken, gazcıdan gaz aldıktan sonra çalışmadı.

Lpg yi doldurduktan sonra parayı ödedim araca bindim kontağı açtım tüm ışıklar normal yandı sonra marşı çevirdim herşey söndü ve hiç ses yok. tekrar aynısını yaptım yine tık yok.

Neyse ittirerek çalıştırdım. eve geldim stop edip çalıştırmak istedim çalışmadı. o sırada saat-tarih derece kısmına baktım fabrika saat ve tarigine dönmüş. yani sanki kutup başını çıkarıp takmış gibi.

1-Sizce akümü bitti yoksa başka birşey olabilirmi? sanırım gaz pompasıyla bir alakası yoktur!!!!(elektrik topraklama olayı falan varya o bakımdan)

2-şuan üstündeki akü sulu tip. kapaklarını açtım baktım sanki su az gibi acaba suyu tamamlasam normale dönermi?

3-Yeni akü ne marka tavsiye edersiniz? ben 60 amper biliyorum ama 65 amper taksak sorun olurmu?

büyük ihtimalle akü bitmiştir.geçen benimde başıma geldi aküyü değiştirdim düzeldi.

Akü birdenbire bitmez.bence kutup başlarında gevşeklik var temassızlık yapmıştır kontrol edin

akünün birdenbire bitmesi kulağa mantıksız geliyor ama benim eski aracımda da akü birdenbire bitti arabada marşa basıyorum tık yok camları açmaya çalışıyorum kesik kesik çalışıyor aklıma hiç akü gelmemişti servis geldi aküyü değiştirdi problem çözüldü tabi sizin başka bir problemde olabilir bilemiyorum ama yeni akü alacaksanız orjinal gm akü gayet sağlam 65 amper akü kullanmanız sorun teşkil edeceğini sanmıyorum çünkü ses tesisatı yapılan araçlarda tesisatı kaldırması için yüksek amperli akü kullanılıyor.

geçen hafta 3 günde 2 tane opel aracımın aküsü biraz tecrübe kazandım bu konuda :) bitti evet akü birden bitmez ya bi yerden kaçak var ya da ismail beyin dediği gibi temassızlık söz konusudur akü için de delphi yi öneririm mutlu yla inci yle arasında bi 10 20 lira oynar fakat kafanız rahat eder... üzerinde ki 60 lıksa yine 60 lık bi akü takın derim su ilavesi yapılıp tekrar şarj ettirebilirsiniz fakat çokta saglıklı olmaz...

Akü birden biter,
Şirkette kiralık kullandığımız 4 Adet 2008 model (31 aralık 2007 ruhsatlı) albea mutijet'lerin aküleri son 2-2,5 ay içerisinde bitti. Sanki saati kurulmuş gibi, bende ilk başta ihtimal vermemiştim ama 4 farklı km'de ve değişik kişilerin kullandığı araçlarınki yakın zamanda bitince demek kullanım ömrü bu kadarmış diye düşündüm.
Servise danışıp mümkünse yüksek amperli akü kullanın.

Arkadaşlar akü bitmiş. 60 amper mutlu akü yaktırdım. kuru bajımsız tip olanlarından. yorumlarınız için teşekkür ederim.

evet akü bir anda bitiyor.Benim astra vardı.Üzerinde 4 yıllık akü vardı.Markete gittim geldim kapıya park ettim.Sonra sabah kalktım kumanda kapı otomatikleri hiç bir şey çalışmıyor.Usta akü bitmiş dedi.Yenisini taktı herşey normale döndü.

Geri